Shop bij Loop.a life organische en circulaire kleding

Bij Loop.a life shop je duurzame kleding, online of bij één van onze geselecteerde verkooppunten. Wij verkopen voor dames en heren circulaire truien en vesten van gerecyclede stoffen als katoen en wol. Daarnaast bevatten onze kledingstukken soms synthetische garens, gemaakt van afval of PET-flessen.

Brightfiber Textiles opent begin 2023 in Amsterdam de eerste 100% circulaire grondstoffenfabriek voor de mode-industrie. Deze fabriek gaat oude truien en kledingstukken verwerken tot hoogwaardige vezels en garens. Per jaar kan deze fabriek 2,5 tot 3 miljoen kilo textiel grondstoffen produceren. Dit is ongeveer gelijk aan het totale gewicht van het huishoudelijke textiel dat in Amsterdam in textielcontainers op straat wordt verzameld. De gemiddelde Amsterdammer koopt vijftig kledingstukken per jaar. 20% van deze kleding kan met de komst van deze nieuwe fabriek worden gemaakt van lokale reststromen. Ellen Mensink – oprichter van Brightfiber Textiles – wil met het opzetten van deze circulaire oplossing, modemerken aanzetten om voor volgende collecties in plaats van nieuwe wol, katoen en andere synthetische vezels, meer eigen reststromen te gebruiken.

Een grote stap naar circulaire mode in Nederland

Op dit moment bestaat slechts 1% van alle collecties in Nederland uit gerecycled materiaal. Grotendeels industrieel afval, afkomstig van spinnerijen en breifabrieken. Nieuw materiaal dus. Slechts 25% van deze gerecyclede kleding is gemaakt van consumentenafval dat grotendeels bestaat uit petflessen en niet afkomstig is van oude kleding. Vijf jaar geleden startte Loop.a life als eerste merk in Nederland met het ontwikkelen van een volledig nieuwe textielcollectie uit lokale reststromen. Hierbij wordt van oude kleding 100% circulaire knitwear gemaakt. De fabriek van Brightfiber gaat op dezelfde manier duurzame grondstoffen en garens produceren, maar dan op industriële schaal.

De ontwikkeling van circulaire mode en circulair textiel is noodzakelijk. De mode-industrie is namelijk de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. De verwachting is dat de productie van kleding tot 2030 nog minstens met 60% zal stijgen. Gevolg: meer vervuiling en nog meer afval. Door het productieproces van Brightfiber worden materiaal én kleuren hergebruikt. Daarmee worden niet alleen duizenden liters water per trui bespaard maar zijn ook geen chemicaliën en verfstoffen nodig gedurende het productieproces. Kortom deze nieuwe fabriek is dé oplossing over de groeiende onvrede richting de fast fashion industrie.

Samenwerking – partners – wereldwijd de eerste circulaire productieketen
Bright.fiber Textiles B.V. is een spin-off van Brightloops B.V. en het merk Loop.a life. Met een grote partij oude truien startte Loop.a life destijds met het handmatig sorteren en opschonen in de sorteerfabriek van Wieland Textiles in Wormerveer. Van dit zogeheten post consumer materiaal heeft Loop.a life sindsdien vijf circulaire garens ontwikkeld voor eigen collectie. Twee jaar geleden lanceerde Wieland Textiles de Fibersort machine, een wereldwijde innovatie waarbij lokaal consumentenafval geautomatiseerd wordt gesorteerd op kleur en samenstelling. Brightfiber Textiles (vervezeling) is de volgende stap in dit proces.

Nieuwe kennis ontwikkelen en innoveren is broodnodig
Normaal gesproken gaan lokale reststromen vier keer de wereld rond voordat ze in onze kleding terugkomen. Ook is nog steeds op flinke schaal sprake van kinderarbeid. Lokaal produceren voorkomt dit, scheelt transportkilometers en creëert bovendien nieuwe werkgelegenheid. Post consumer materiaal recyclen is echter erg complex omdat het gaat om verschillende structuren, composities en kleuren. Op dit werk zit eigenlijk niemand op te wachten. Zeker niet de mode-industrie die soms twaalf tot vierentwintig collecties per jaar lanceren. Dit is dan ook de reden dat Bright.fiber van het Ministerie I&W – Afdeling Circulaire Economie – een deel van de financiering voor de nieuwe fabriek heeft ontvangen om de productie en het gebruik van circulair textiel en mode in Nederland te stimuleren.

“In vijf jaar hebben wij vanuit Loop.a life veel geleerd,” aldus Mensink. “We hebben zelf materiaal aangekocht en door de verschillende stappen van de productieketen geleid. Uit ervaring weten we welke sorteerstromen leiden tot kwalitatieve grondstoffen, mooie garens en eindproducten. In de opmaat naar de nieuwe fabriek is Bright.fiber bezig met een grootschalig garenontwikkeltraject. Wij doen dit samen met Europese spinners, lokale breiers, Nederlandse merken, Wieland Textiles en de Provincie Noord Holland. Ons doel is om van de vijf verschillende grote reststromen in deze regio, nieuwe garens te ontwikkelen. De Brightfiber fabriek gaat hiervoor de grondstoffen produceren.”

Dichterbij produceren en kennis ontwikkelen, draagt bij aan het leren, innoveren en gezamenlijk opschalen naar grotere hoeveelheden. Dat is broodnodig volgens Mensink. Door alle ‘groene’ marketing rondom duurzaam, circulair en recycling, denkt de consument onterecht dat er al veel gebeurt op gebied van circulair textiel. Maar niets is minder waar. Daar komt nu verandering in. Loop.a life heeft aantoonbaar gemaakt dat het kan: van lokale reststromen prachtige kleding maken. Met de komst van de Brightfiber fabriek wordt deze capaciteit opgeschaald en kunnen veel meer merken dit mogelijk maken.

Wat is duurzame kleding?

Duurzame kleding is gemaakt van duurzame materialen. Dit kunnen zowel natuurlijke grondstoffen zijn als synthetische. In het geval van duurzame synthetische kleding moet je denken aan synthetische stoffen die van gerecycled materiaal zijn gemaakt, zoals PET-flessen. Naast de materialen is kleding pas écht duurzaam als ook de fabriek waarin de kleding wordt geproduceerd duurzaam is en dichtbij huis staat. Want als een kledingstuk een paar keer de wereld moet rondvliegen voordat het bij de consument terecht komt, kun je het nog moeilijk duurzaam noemen. De kleding van Loop.a life wordt gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast worden er in de fabrieken geen schadelijke chemische stoffen gebruikt en staan de fabrieken allemaal in Europa. Op deze manier kunnen we garanderen dat onze kleding écht duurzaam is.

Waarom duurzame kleding?

Wist je dat de mode-industrie één van de meest vervuilende industrieën is? Alleen in Nederland wordt jaarlijks al zo’n 255 miljoen kilo textiel weggegooid. Daarnaast vliegt nieuwe kleding vaak heel de wereld over voor het bij de consument belandt en worden er tijdens de productie van kleding schadelijke chemicaliën gebruikt en veel water. Wist je bijvoorbeeld dat er zo’n 7000(!) liter water nodig is om één katoenen kledingstuk te kunnen maken? Dat kan én moet anders vinden wij. Om het milieu minder te belasten, maakt Loop.a life kleding van afgedankt textiel. De kleding wordt uit elkaar gehaald en er worden nieuwe garens van gesponnen waar vervolgens onze truien en vesten van worden gemaakt. Hierdoor komt er geen water aan te pas en geen chemicaliën. Daarnaast wordt alles in Europa geproduceerd. Zo willen wij de mode industrie verduurzamen.

Hoe wordt onze kleding gemaakt?

Bij Loop.a life werken we met garens van gerecyclede stoffen. Zowel de katoen, de wol als de synthetische stoffen worden gemaakt van afgedankte stoffen of restafval. Dit wordt uit elkaar gehaald om er vervolgens garens van te spinnen waar onze kleding van wordt geproduceerd. Hier wordt geen water bij gebruikt en ook geen chemicaliën. Daarnaast vindt heel het proces plaats in Europa onder goede werkomstandigheden. Zo maken we niet alleen circulaire en duurzame kleding, maar ook fair geproduceerde kleding.

Uit het assortiment van Loop.a.life

Loop.a life Duurzame Muts Beanie Adult Roze One Size fits All

Een gebreide muts voor iedereen, ook voor kids!  Gemaakt van 100% gerecyclede wol is-ie niet alleen goed voor je geweten, maar ook heerlijk warm op koude dagen. De grove steek zit ook in onze sjaal, en ook die is er in drie kleuren. Details * 100% gerecycled – eigen loop.a life garens * Compositie: 70% wol | 30% PA * Steek: mooie dikke half cardigan * Kleur op foto: Framboise. Ook verkrijgbaar in French Blue of Donkerblauw * Voor volwassenen of kinderen * Mix en match de Loop.a life muts en sjaal! Is dit artikel uitverkocht, maar wil je deze toch graag bestellen? Laat het ons weten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

€ 25.00

Lees verder

Accessoires M
Product
 

Soft ZIP Cardigan Twilight blue

Circulair vest rits blauw. De  Soft ZIP cardigan twilight blue is een duurzaam wollen vest met rits, Een echte klassieker, gebreid in een fijne ribsteek. Het vest is gemaakt van een wol menging met gerecycled kasjmier. Heeft een regular fit en valt mooi aangesloten. Deze trui is gemaakt van lokaal afgedankte wollen truien. Was info Deel de liefde voor onze planeet en was niet vaker dan nodig. het vest is wasbaar op een fijn wasprogramma met een lage temperatuur van maximaal 30 graden. Gebruik geen bleekmiddel en ook niet de droogtrommel. Op deze manier geniet je nog langer van deze duurzame trui. Product info * 100% circulair * Gerecyclede Loop.a life Softwool garen * Compositie: 65% gerecyclede wollen truien (40% lokaal materiaal), 15% gerecyclede kasjmier, 20% gerecycled polyamide * Steek: 1 x 1 rib * Kleur op foto: twilight blue

€ 159.00

Lees verder

Blauw Blauw XXL
Product
 

Shapes Sweater Turkoois

Deze vrouwelijke trui heeft een licht oversizede pasvorm. Het materiaal is ons bekende lichtgewicht gerecycled garen. De trui heeft een boothals en kan ook gecombineerd worden met een blouse. De kleur Sea Green is een bijzondere nieuwe kleur en combineert goed met andere kleuren. Product info: * 100% gerecycled * Compositie: 70% Wol | 30%Polyamide * Kleuren: Sea Green Is jouw maat uitverkocht, maar wil je deze toch graag bestellen? Laat het ons weten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

€ 139.00

Lees verder

Dames Mode Blauw L
Product
 

Loop.a life Duurzame Sjaal No Gender Scarf Donkergroen One Size

Dit item is niet alleen tijdloos, maar ook nog eens genderloos, oftwel unisex. Dankzij de zachte mix van gerecyclede wol, polyamide en katoen kun je de sjaal door weer en wind dragen. De No Gender Scarf heeft een rib patroon en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Details * 100% gerecycled * Compositie: 40% wol | 40% PA | 20% katoen * Lengte: 200 cm * Kleur op foto: Dark Green * Mix en match de No Gender muts en sjaal!

€ 59.00

Lees verder

Accessoires Groen
Product
 

Circulaire unisex trui antraciet | No Gender sweater antra

Je bent wie je bent, draagt wat je mooi vindt, ongeacht jouw gender. Helaas wordt de fashion industrie nog vaak beplakt met etiketten. Genderneutrale kleding doorbreekt deze labels: mannen en vrouwen zijn immers gelijk. Bovendien is onze 100% circulaire No Gender trui dubbel duurzaam, helemaal wanneer je deze deelt met jouw lief. No Gender sweater is gemaakt van gerecycled Cotton2Cotton garen, een blend van afgedankt katoen en vezels van de eucalyptusboom. Gekleurd zonder gebruik van water en chemicaliën en op maat gebreid, dus minder waste. Hoe duurzaam wil je het hebben! Deze circulaire unisex trui  is langs de mouwen afgewerkt met bijzondere details. Dit seizoen hebben we onze No Gender collectie uitgebreid met drie warme najaarskleuren: antra, olive en grey blue. Wasinfo Wees lief voor onze planeet en was niet overmatig. Kies voor No Gender sweater een fijnwasprogramma en was op 30 graden. Gebruik geen bleekmiddel en zeker geen droger. Laat jouw wollen sweater liggend drogen, dan heb je nog langer plezier van je aankoop Maat advies Weet je niet precies wat jouw maat is? Gebruik onze maattabel (https://loopalife.com/maattabel/). Is jouw maat uitverkocht, maar wil je de deze circulaire unisex trui van gerecycled katoen toch graag bestellen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Deze circulaire unisex trui valt normaal voor heren, dus ruim bij dames. Product info * 100% natuurlijk en 40% eigen katoenen Loop.a life garen * Compositie: 70% gerecycled katoen | 30% Tencel Lyocell * Kleuren: grey blue, antra, olive, kit en sand

€ 119.00

Lees verder

Cotton2Cotton dames Beige S
Product
 

Circulair wollen vest camel | Soft Short Cardigan camel

Circulair wollen vest camel. De Soft Short Cardigan camel is een heerlijk comfortabel vest.  Gebreid in een cardigan stitch. Het duurzame vest sluit door middel van drie knopen. De brede V-hals en de fijner gebreide ribboorden geven het vest een stoere, maar vrouwelijke uitstraling. Gemaakt van lokaal afgedankte wollen truien. Was info Deel de liefde voor onze planeet en was niet overmatig. Het vest is wasbaar op een fijn wasprogramma met een temperatuur van 30 graden. Gebruik geen bleekmiddel en stop het vestje niet in de droger, maar laat het vest liggend drogen. Zo geniet je nog langer van dit duurzame vest. Product info * Eigen 100% circulaire en gerecyclede Loop.a life Softwool garen * Compositie: 65% wol van afgedankte garen – waarvan 55% lokaal materiaal – 15% gerecycled alpaca, 20% gerecyclede polyamide * Met aandacht ontworpen en met zorg geproduceerd in een verantwoorde fabriek in Portugal * Kleur: camel. Ook leverbaar in misty blue

€ 139.00

Lees verder

Bruin Beige L
Product
 

Circulaire unisex trui grijsblauw | No Gender sweater grey blue

Je bent wie je bent, draagt wat je mooi vindt, ongeacht jouw gender. Helaas wordt de fashion industrie nog vaak beplakt met etiketten. Genderneutrale kleding doorbreekt deze labels: mannen en vrouwen zijn immers gelijk. Bovendien is onze 100% circulaire No Gender collectie dubbel duurzaam, helemaal wanneer je deze deelt met jouw lief. Onze No Gender sweater is gemaakt van gerecycled Cotton2Cotton garen, een blend van afgedankt katoen en vezels van de eucalyptusboom. Gekleurd zonder gebruik van water en chemicaliën en op maat gebreid, dus minder waste. Hoe duurzaam wil je het hebben! Deze circulaire unisex trui  is langs de mouwen afgewerkt met bijzondere details. Dit seizoen hebben we onze No Gender collectie uitgebreid met drie warme najaarskleuren: antra, olive en grey blue. Wasinfo Wees lief voor onze planeet en was niet overmatig. Kies voor No Gender sweater een fijnwasprogramma en was op 30 graden. Gebruik geen bleekmiddel en zeker geen droger. Laat jouw wollen sweater liggend drogen, dan heb je nog langer plezier van je aankoop Maat advies Weet je niet precies wat jouw maat is? Gebruik onze maattabel (https://loopalife.com/maattabel/). Is jouw maat uitverkocht, maar wil je de deze circulaire unisex trui van gerecycled katoen toch graag bestellen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) De trui valt normaal voor heren. Omdat dit een unisex model is raden wij bij dames aan een maatje kleiner te nemen dan je gebruikelijke maat. Product info * 100% natuurlijk en 40% eigen katoenen Loop.a life garen * Compositie: 70% gerecycled katoen | 30% Tencel Lyocell * Kleuren grey blue, antra, olive, kit en sand

€ 119.00

Lees verder

Blauw Beige S
Product
 
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account

Het hele assortiment van Loop.a.life

Naar de website van Loop.a.life

 • Elk jaar verdwijnt er 35 miljoen ton kleding in de verbrandingsoven en op de vuilnisbel

  Elk jaar verdwijnt er 35 miljoen ton kleding in de verbrandingsoven en op de vuilnisbel

  Elk jaar verdwijnt er 35 miljoen ton kleding in de verbrandingsoven en op de vuilnisbelt. Dat is zonde van alle grondstoffen en slecht voor het milieu. En dit probleem wordt alleen maar groter, want we kopen meer en meer kleding – en gooien steeds meer weg.
  Loop.a life maakt nieuwe kleding van afgedankte kleding. Daarmee verkleinen we letterlijk de textielafvalberg en dragen we bij aan een schonere en groene planeet. Voor nu en toekomstige generaties.
   

  Shop bij Loop.a life organische en circulaire kleding

  Bij Loop.a life shop je duurzame kleding, online of bij één van onze geselecteerde verkooppunten. Wij verkopen voor dames en heren circulaire truien en vesten van gerecyclede stoffen als katoen en wol. Daarnaast bevatten onze kledingstukken soms synthetische garens, gemaakt van afval of PET-flessen.

  Meer over en van Loop.a.life
 • Bekijk onze Bestsellers!

   
   
    LOOP. COLLECTION

  WAT IS JOUW FAVORIET?

  Dit zijn de bestsellers van dit seizoen! Duurzame en kwalitatieve 'slow fashion' items die je het hele jaar kan dragen, in alle kleuren van de afvalberg! Shop jouw favoriete sweater of cardigan in de kleur die het best bij jou past.

   

  FOR HIM

  De Zip Sweater heeft een rechte fit en een ritssluiting bij de hals. Het model is geïnspireerd op een visserstrui en heeft een stoer opstaand boord met een rits. Zowel casual als stijlvol te dragen en verkrijgbaar in 4 tijdloze kleuren. Deze trui is gebreid in een grove ribsteek en heeft daardoor extra comfort. De trui heeft een raglanmouw.

  see more
   

  FOR HER

  Deze modieuze truien zijn gemaakt van het eigen geproduceerde circulaire Cotton2cotton garen van Brightloops | Loop.a life. Dit garen van gerecycled materiaal wordt gemaakt van in Nederland ingezamelde katoenen truien (post consumer recycled cotton) en is bijgemengd met de zachte en duurzame lyocell vezel (Tencel) gemaakt van de beschermde eucalyptusbomen. 

  see more
   
 • ♻️ Het recyclen van kleding is een van de meest duurzame manieren om textiel te produceren. Join the loop!

  alpaca

  ♻️ Het recyclen van kleding is een van de meest duurzame manieren om textiel te produceren. Join the loop!

 • waddentrui voorverkoop

  waddentrui

  Met de waddentrui willen loop.a.life aandacht vragen voor het grootschalige gebruik en de vervuiling van de fashion industrie van onze rivieren en zeeën wereldwijd. Én het belang daarvan voor onze biodiversiteit. De waddentrui is een 100% circulaire visserstrui nieuwe stijl, gemaakt van lokaal ingezamelde oude truien. Deze duurzame trui van Hollandse bodem is uniek, omdat hij is geproduceerd zonder gebruik van water en chemicaliën.

  Waar kunnen we het belang en de kwetsbaarheid van ons water beter zien of ervaren dan onze eigen prachtige Waddenzee? Het grootste getijdengebied ter wereld is één van de belangrijkste rust en voedselplekken voor trekvogels en uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Gaat het slecht met de Waddenzee, dan gaat het slecht met de vogels en dus slecht met onze planeet. Het wad is daarmee een van DE belangrijkste bewakers van de biodiversiteit wereldwijd. Met de waddentrui brengen wij een Ode aan de Waddenzee en willen wij aandacht vragen voor grootschalige watervervuiling door de fashion industrieën.

  Wist je dat de 25 grootste rivieren ter wereld zijn vervuild door toedoen van de kledingindustrie? Bovendien kampen enorme gebieden met extreme droogte, door gebruik van water voor de katoenteelt. Door van afgedankte kleding nieuwe collecties te maken, bespaart Loop.a life honderden tot duizenden liters water per trui. Wij hergebruiken namelijk niet alleen het materiaal, maar ook de kleuren van de afgedankte truien. Daarom hoeven wij niet te verven, duurzamer kan het niet.

  visserstrui

  Meer over de voorverkoop van de Waddentrui

 • Lancering "De Waddentrui" - voorverkoop start nu!

   
   
  25 JUNI: DAG VAN HET WAD

  Een goed moment om onze nieuwe 100% circulaire Waddentrui te lanceren.
   

  DE WADDENTRUI - VOORVERKOOP GESTART

  Met trots presenteren we De Waddentrui m/v. Een 100% circulaire kabeltrui 'nieuwe stijl', geproduceerd zonder water en chemicaliën. Waarbij het ontwerp is geïnspireerd op het zand reliëf dat ontstaat na droogvallen van het wad.

  De Waddenzee is het grootste getijdengebied ter wereld en één van de belangrijkste ecosystemen en bewaker van de biodiversiteit. Gaat het slecht met de Waddenzee, dan gaat het slecht met onze planeet.

  Met de Waddentrui willen wij aandacht vragen voor het grootschalig watergebruik en de vervuiling van onze rivieren en zeeën wereldwijd door de fashion industrie.

  Bestel vanaf 24 juni jouw unieke Waddentrui in de voorverkoop en krijg een jaarlidmaatschap op de waddenvereniging of tot € 30 korting. 

  Samen voor een schone & groene planeet! 

  WEAR IT - SHARE IT!
   
  NAAR DE WADDENTRUI PAGINA

  FAST FASHION VERVUILT ONZE RIVIEREN EN OCEANEN

  Met de Waddentrui - geïnspireerd op de zand reliëfs ontstaan door stromingen in het getij - brengen wij een ode aan de Waddenzee. Het grootste getijdengebied ter wereld en bewaker van biodiversiteit, wordt namelijk ernstig bedreigd door klimaatverandering en grootschalige watervervuiling door fashion industrieën. 

    LOOP. AMBASSADOR
  Meet Ruben Smit
   
  Gepassioneerd ecoloog en fotograaf en ambassadeur van onze Waddentrui. Als filmregisseur van natuurfilms maakte Ruben zijn debuut met De Nieuwe Wildernis (2013). In 2018 haalde zijn tweede natuurfilm WAD de status Gouden Film. Pre-order een Waddentrui en krijg gratis zijn fotoboek 'Het Wad' cadeau.
   
   

  KIJKHIER DE TRAILER VAN 'WAD' 

   

   
 • Week Zonder Afval. Groener wordt het niet!

   
  GROENER WORDT HET NIET

  Onze ambitie? De meest duurzame trui van de planeet maken! Maak ook een statement en kies voor onze circulaire design classics in Bright Green & Olive.
   
  SHOP GROEN MEN / WOMEN
   

  FOR THOSE WHO DON'T LIKE GREEN

  De Classy short cardigan. Te dragen als een vestje én als trui.
   

  BACK IN STOCK

  Designklassieker Classy Boatneck Sweater in Bright Green.
   
  SHOP NOW
    LOOP.  IN DE MEDIA
  Deze week organiseert Milieu Centraal de 'Week Zonder Afval'. Lees het interview met Loop.a life oprichter Ellen in het SFGC. MAGAZINE:
   
  LEES MEER

  WEEK ZONDER AFVAL

  Deze week - van maandag 30 mei t/m zondag 5 juni 2022 - gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Doe jij ook al mee? Laat je inspireren door de interviews in het magazine van Sustainable Fashion Gift Card, helemaal in het teken van 'Zero Waste'.
    LOOP. CALENDER
  • 30 mei t/m 5 juni Week Zonder Afval
  • 5 juni Wereld Milieu Dag
  • 8 juni Wereld Oceanen Dag
  • 26 juni Dag van het Wad
   
   
   
   
   
   

 • organische en circulair Summer Spencer - sunshine

   

  Summer Spencer sunshine

  Summer Spencer - sunshine

  Shop bij Loop.a life organische en circulaire kleding

  Bij Loop.a life shop je duurzame kleding, online of bij één van onze geselecteerde verkooppunten. Wij verkopen voor dames en heren circulaire truien en vesten van gerecyclede stoffen als katoen en wol. Daarnaast bevatten onze kledingstukken soms synthetische garens, gemaakt van afval of PET-flessen.

  Summer Spencer – sunshine

  Nieuw in hun duurzame collectie: De Summer Spencer in de zonnige trendkleur Sunshine. Het zusje van de Summer Sweater, maar dan mouwloos. De ideale zomertop voor diverse gelegenheden. Het breisel heeft een leuke fantasiesteek met een reliëf patroon. 

  Gebreid met ons circulaire Cotton2cotton garen; een 100% natuurlijke basis, gemaakt van afgedankte katoenen kleding en vezels van de eucalyptusboom.

  Product info:

  • 100% natuurlijk en 40% eigen katoenen Loop.a life garen
  • Compositie: 70% gerecycled katoen | 30%  Lyocell
  • Steek: fantasie reliëf
  • Kleuren: sunshine (foto) en tomato
  • Met aandacht ontworpen en met zorg geproduceerd in een verantwoorde fabriek in PortugalMaat advies:
   De top valt normaal. Wil je de Summer Spencer dragen zoals het model op foto, bestel dan een maat groter.

  koopnu

  Meer over en van Loop.a.life

 • Sweater in aqua - gebreid met gerecycled katoen

  loop a life10 5

  Tijdloos en stoer. Onze bestseller de Goodmorning Sweater in aqua - gebreid met gerecycled katoen - is weer op voorraad

  Goodmorning Jean Sweater – lighter indigo

   

  Deze stoere trui is inmiddels een bekend en favoriet model en is gebreid in een korrelig reliëf patroon. Het model is nu voor het eerst gemaakt van ons circulaire denim garen. Ons re-denim garen is gemaakt van afgedragen spijkerbroeken, bijgemengd met gerecyclede PET flessen. Dat maakt het garen rekbaar en daardoor gaat de kleding minder snel pillen. Deze basic is niet seizoensgebonden en ook het design gaat jaren mee. De pasvorm valt normaal aangesloten. Nu verkrijgbaar in 2 tinten blauw. 

  Product info:

  • 100% eigen gerecycled Loop.a life garen
  • Compositie: 50% gerecycled jeans | 50% gerecyclede PET
  • Steek: fantasie reliëf
  • Met aandacht ontworpen en met zorg geproduceerd in een verantwoorde fabriek in Portugal
  • Kleur op foto: Lighter Indigo. Ook verkrijgbaar in Darker Indigo.

  koopnu blauw.jpg

  Shop bij Loop.a life organische en circulaire kleding

  Bij Loop.a life shop je duurzame kleding, online of bij één van onze geselecteerde verkooppunten. Wij verkopen voor dames en heren circulaire truien en vesten van gerecyclede stoffen als katoen en wol. Daarnaast bevatten onze kledingstukken soms synthetische garens, gemaakt van afval of PET-flessen.

  Meer over en van Loop.a.life

 • Een vrouwelijke trui, met een ronde hals (crew neck) en raglanmouwen en mooie ribdetails, gebreid in licht 100% circulair katoen.

   

  Classy_Crew_Neck_Sweater_tomato.png

  New & Now | Colourful New Collection
  Op veler verzoek presenteren wij onze nieuwe Classy Crew Neck Sweater tomato. Het ‘zomerse’ zusje van all time favorite Dune sweater.
  Een vrouwelijke trui, met een ronde hals (crew neck) en raglanmouwen en mooie ribdetails, gebreid in licht 100% circulair katoen.
  De sweater van gerecyclede katoen is gebreid in een fijne dubbele ribsteek, valt soepel en voelt comfortabel. De hals is afgewerkt met een brede boord in ribsteek, evenals de manchetten van de mooi aangesloten mouwen.
  Verkrijgbaar in 3 tijdloze kleuren: tomato, mint & sky blue!
   

  Shop bij Loop.a life organische en circulaire kleding

  Bij Loop.a life shop je duurzame kleding, online of bij één van onze geselecteerde verkooppunten. Wij verkopen voor dames en heren circulaire truien en vesten van gerecyclede stoffen als katoen en wol. Daarnaast bevatten onze kledingstukken soms synthetische garens, gemaakt van afval of PET-flessen.

  Meer over en van Loop.a.life
 • SUNSHINE: Nieuwe kleur | SUMMER SWEATER: weer op voorraad

   
   

  Proudly introducing our new color Sunshine!
   
    LOOP. COLLECTION   
   
  SUNSHINE!
   
  Met trots introduceren we de nieuwe kleur geel Sunshine voor onze all time favoritede Summer Sweater. Deze kleur is ontwikkeld door het blenden van vezels van afgedankte gele truien uit de textielafvalberg. De kleur is exclusief, we hebben lang moeten sparen om voldoende gele truien te verzamelen. Zonnegeel zonder te verven! Wees er dus snel bij, want op is op! 
   
   
  SHOP NOW
   
   
   
  SUMMER DESIGN CLASSIC - COLORS BACK IN STOCK
   
  Licht en luchtig, driekwart mouw en gebreid in ons Cotton2Cotton garen. Onze tijdloze designklassieker de Summer Sweater is weer op voorraad. Op een jeans of onder een colbert, deze 100% circulaire zomertrui matcht altijd. Leverbaar in meerdere kleuren. Laat de zomer maar komen!
   
  SHOP NOW
   
   
  SUMMER VIBES 
   
  Ook voor heren is onze soepel vallende Summer Sweater weer op voorraad in de tijdloze kleuren: sky blue, sand en olive.
   
   
  SHOP NOW
   
    LOOP. CALENDAR  
  • 18 tot 24 april Fashion Revolution Week
  • 22 april Earth Day
  • 22 & 23 april Denim Days Amsterdam
  • 24 april Fashion Revolution Day
   
 • Wij nemen afscheid van bepaalde items uit ons magazijn. Deze laatste stuks van elke stijl mogen weg met 50% korting.

  Wij nemen afscheid van bepaalde items uit ons magazijn. Deze laatste stuks van elke stijl mogen weg met 50% korting.

  STOCK SALE
  Wij nemen afscheid van bepaalde items uit ons magazijn. Deze laatste stuks van elke stijl mogen weg met 50% korting. Kijk snel of jouw maat er nog tussen zit.
   

  Shop bij Loop.a life organische en circulaire kleding

  Bij Loop.a life shop je duurzame kleding, online of bij één van onze geselecteerde verkooppunten. Wij verkopen voor dames en heren circulaire truien en vesten van gerecyclede stoffen als katoen en wol. Daarnaast bevatten onze kledingstukken soms synthetische garens, gemaakt van afval of PET-flessen.

  Meer over en van Loop.a.life
 • NIEUWE GRUTTO – No Gender Trui –

  loopa.life

  New Spring - New Color - hetzelfde goede doel #reddegrutto
  Na het grote succes van 2021 gaat Loop.a life opnieuw samenwerken met het Agrarisch Natuurfonds Fryslân. Onze oer-Hollandse, krachtige grutto wordt namelijk ernstig bedreigd door intensieve melkveehouderij.
  Door de verkoop van onze eerste serie Grutto truien werd de adoptie van maar liefst 260 m² weidegrond mogelijk gemaakt. Daar willen we dit jaar natuurlijk overheen!
  Hoe het werkt?
  Bestel in de voorverkoop een selected item uit onze Loop.a life RED DE GRUTTO VOORVERKOOP;
  Ontvang € 10 pre-order korting op een 100% circulaire gender neutrale GRUTTO trui;
  We leveren uit voor 25 maart, echter loopt de voorverkoop nog tot 4 april!
   

  Shop bij Loop.a life organische en circulaire kleding

  Bij Loop.a life shop je duurzame kleding, online of bij één van onze geselecteerde verkooppunten. Wij verkopen voor dames en heren circulaire truien en vesten van gerecyclede stoffen als katoen en wol. Daarnaast bevatten onze kledingstukken soms synthetische garens, gemaakt van afval of PET-flessen.

  Meer over en van Loop.a.life
 • Circulair textiel - Waarom er niets gebeurt! + LAATSTE € 30 pre-order korting voor Mann

   
   
   
 • Winter Whites: Warme Winter Essentials om te kopen en te WINNEN!

 • Brighter Blue: Happy Sustainable Blue Monday

  Brighter Blue: Happy Sustainable Blue Monday

  5570e31f-716a-e2c4-013d-1365aa046e57.jpg

  d852ac13 df87 81d2 3cd2 f9a87cfbb63c

   

  Shop bij Loop.a life organische en circulaire kleding

  Bij Loop.a life shop je duurzame kleding, online of bij één van onze geselecteerde verkooppunten. Wij verkopen voor dames en heren circulaire truien en vesten van gerecyclede stoffen als katoen en wol. Daarnaast bevatten onze kledingstukken soms synthetische garens, gemaakt van afval of PET-flessen.

  Wat is duurzame kleding?

  Duurzame kleding is gemaakt van duurzame materialen. Dit kunnen zowel natuurlijke grondstoffen zijn als synthetische. In het geval van duurzame synthetische kleding moet je denken aan synthetische stoffen die van gerecycled materiaal zijn gemaakt, zoals PET-flessen.

  Meer over en van Loop.a.life

 • Outdoor Hoody – dark brown

  Outdoor Hoody – dark brown

  Op het strand, langs de lijn, Dutch design. Met onze stoere Outdoor hoody kan hij worden gezien. Geïnspireerd op klassiekers uit het buitenleven. Onze hoody voor heren is gebreid in een cardigan boordsteek en afgewerkt met stoere steekzakken en een gevoerde capuchon. Leverbaar in dark blue, antraciet & dark brown.

  • 100% gerecycled – eigen Loop.a life garens
  • Compositie: 70% wol | 30% PA
  • Details: insteekzakken, stoere rits, gevoerde capuchon van hetzelfde garen, regular fit
  • Steek: full cardigan (boord)steek
  • Kleur op foto: dark brown. Ook verkrijgbaar in antraciet en donker blauw
  • * mouwlengte is gemeten vanaf middenachter onder de kraag.

  Outdoor Hoody – dark brown

  Shop bij Loop.a life organische en circulaire kleding

  Bij Loop.a life shop je duurzame kleding, online of bij één van onze geselecteerde verkooppunten. Wij verkopen voor dames en heren circulaire truien en vesten van gerecyclede stoffen als katoen en wol. Daarnaast bevatten onze kledingstukken soms synthetische garens, gemaakt van afval of PET-flessen.

  Meer over Loop.a life

   

   

 • NEW: Olive Crew Neck sweater & nog 1 week Last Pieces voor zachte prijzen!

   
   
 • Friday Night Favorite Short Cardi – Prune | vest gemaakt van duurzame materialen

  Friday Night Favorite Short Cardi – Prune

  Friday Night Favorite Short Cardi – Prune

  Dit vest is gemaakt van duurzame materialen. Dit kunnen zowel natuurlijke grondstoffen zijn als synthetische. In het geval van duurzame synthetische kleding moet je denken aan synthetische stoffen die van gerecycled materiaal zijn gemaakt, zoals PET-flessen. Naast de materialen is kleding pas écht duurzaam als ook de fabriek waarin de kleding wordt geproduceerd duurzaam is en dichtbij huis staat. Want als een kledingstuk een paar keer de wereld moet rondvliegen voordat het bij de consument terecht komt, kun je het nog moeilijk duurzaam noemen. De kleding van Loop.a life wordt gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast worden er in de fabrieken geen schadelijke chemische stoffen gebruikt en staan de fabrieken allemaal in Europa. Op deze manier kunnen we garanderen dat onze kleding écht duurzaam is.

  Meer over loop.a.life

 • Turtleneck Sweater en duurzame kerstcadeaus onder de boom cadeau!

   
   
   
   
   
   
   
 • Kerstkorting op duurzame en warme cadeaus voor onder de kerstboom

  Kerstkorting op duurzame en warme cadeaus voor onder de kerstboom

   

  Kerstkorting op duurzame en warme cadeaus voor onder de kerstboom

Shop jouw festival favourites!

Check onze toffe collectie!
Festival Favourites
 
Het mag weer: een zomer vol festivals! Pak uit met onze festival items en combineer denim met een allover bloemenprint voor jouw perfecte party look.
 
Chief overhemd groen Chief t-shirt mintgroen Yezz rokje zwart
Chief t-shirt paars Yezz wide fit vintage used Yezz t-shirt
Chief t-shirt wit Garcia jurk gebroken wit Yezz t-shirt wit
Garcia polo blauw Yezz jurk oranje tie die Yezz mom fit light used
 
› SHOP JOUW LOOK
 
Festival Favourites
   

Marlies Dekkers : dame de paris push-up bh | roos met goud

 

dame de paris push-up bh | roos met goud

dame de paris push-up bh | roos met goud

Deze voorgevormde roze push up bh zorgt ervoor dat je borsten alle aandacht krijgen die ze verdienen. De sensuele bandjes sieren je borsten en omlijsten je rondingen perfect. De sprankelende gouden lurex verrijkt de bandjes. De gouden details geven deze bh een extra vrouwelijke touch. De vulling geeft je borsten extra steun, terwijl kleine kussentjes en nauw aansluitende beugels je een duizelingwekkend diep decolleté geven. Kies deze push up bh met rozen voor jou voor een onweerstaanbaar sexy decolleté.

Lees verder & bestel

Marlies Dekkers : Space Odyssey slip van 5 cm | vurig rood

Space Odyssey 5 Cm Briefs Fiery Red S

Space Odyssey slip van 5 cm | vurig rood

Zet je stomende schoonheid in de schijnwerpers in deze vurige rode slip. Verbonden door een iconisch ruimteschip-geïnspireerd ornament, zijn de bandjes aan de achterkant versierd met gevarentape. De stof van dit slipje geeft je een comfortabel, luchtig gevoel en laat je huid opvallen. De zijkanten zijn 5 cm en bedekken de billen bijna volledig en gedeeltelijk de heup en de lies. Je buik is voor de helft bedekt. Kies voor dit knalrode slipje en maak je set compleet met een van de bijpassende rode bh's.

Lees meer & bestel

 

items van Olivia & Kate

 

Venice Pattern Skort Orange - Set €73.99 Venice Pattern Skort Green - Set €73.99 Venice Pattern Skort Black - Set €73.99 Zebra Flare - Pants €36.99 Star Black Straight Leg - Jeans €49.99 Denim Blue - Skort €39.99 Broderie Flower White - Playsuit €63.99 Painted Smiley Denim - Jacket €62.99 Star White Straight Leg - Jeans €49.99 Golden Color Ecru - Belt €33.99 Cotton Pink One Shoulder - Top €34.99 Cotton Green One Shoulder - Top €34.99

Meer nieuwe items van Olivia & Kate

 

Over Olivia & Kate

Olivia Kate is jouw favoriete nieuwe (online) boutique! Elke week verzamelen zij de mooiste musthaves van dit moment. Ze geven onze klanten graag advies hoe je betaalbare items en verschillende stijlen met elkaar combineert.

Meer over en van Olivia & Kate

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account