Geniet van de zon, maar bescherm je tegen teveel uv-straling

Blootstelling van de huid aan UV-straling is de voornaamste oorzaak van
het ontstaan van huidkanker, en dan vooral door onverstandig
zongedrag. De vergrijzing en de aantasting van de ozonlaag blijken
slechts een deel van de toename aan huidkanker te verklaren. Het
blootstellingsgedrag lijkt de hoofdrol te spelen en daarbij zijn het dragen
van minder bedekkende kleding, meer vrije tijd en langere (zon/strand)
vakanties van belang, maar ook klimaatverandering en het gebruik van
kunstmatige UV-bronnen voor bruining dragen mogelijk bij.

Nivea Sun zonnespray met verbeterde formule, bescherming en verzorging. SPF 30. LSF 30Dat we ons goed moeten insmeren als we de zon in gaan, dat weten we inmiddels wel. Dat er zelfs badkleding bestaat die ons beschermt tegen de schadelijke UV straling weten we natuurlijk ook wel, maar weet jij precies hoe dat werkt? En wil je wel eens weten of je moet smeren, of dat je beter een UV beschermende t-shirt kan dragen? In dit artikel kom je erachter!

Bescherm je goed, maar geniet vooral van de zon
Ten eerste, geniet vooral van de warme zonnestralen! Want dat wordt wel eens vergeten in de artikelen waarin het belang van goede bescherming wordt aangeprezen. Het lijkt wel alsof je bang moet zijn van onze zon. Niets is minder waar, je wordt er juist gelukkig van en het is mega goed voor onze gezondheid. Je moet alleen zorgen dat je huid niet verbrandt. En dat kan je op verschillende manieren voorkomen. Door je in te smeren, door je huid te bedekken of de schaduw op te zoeken.

De bescherming van UV-kleding
Je insmeren doe je met anti-zonnebrandmiddel. Wil je daar meer over weten, lees dan mijn blogje ''Adviezen en tips over zonbescherming''. UV-werende kleding heeft een paar voordelen ten opzichte van zonnebrandcrème. Het biedt namelijk een constante manier van bescherming en na het zwemmen verliest het zijn werking niet. Dan zou je toch ook gewoon een T-shirt kunnen dragen, vraag je jezelf dan waarschijnlijk af. Maar er is uiteraard verschil tussen UV-kleding en een normaal T-shirt. Een normaal wit T-shirt heeft een beschermingsfactor van maximaal 10. UV-kleding heeft doorgaans een beschermingsfactor van 60 of 80 (deze wordt vermeld op het etiket in je UV-kleding). Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe langer je in de zon kan. Met beschermingsfactor 50 kan je namelijk 50x10 minuten in de zon zitten, met een gewoon wit T-shirt dus 10x10 minuten. Reken maar uit!

 

Bestel Nivea Sun zonnespray met verbeterde formule, bescherming en verzorging. SPF 30. LSF 30

iQ-UV Volwassenen 200 zonwering Cap met nekbescherming UV-bescherming kap, grijs, 55-61cm

iQ-UV Volwassenen

200 zonwering Cap

met nekbescherming
UV-bescherming kap,

grijs, 55-61cm

Bestel nu

Summer Ladies Outdoor Zonnehoeden, Afneembare zon Sjaals, Opvouwbaar, geschikt voor buiten Beach Riding Trips het gezicht, UV-bescherming,Pink

Summer Ladies Outdoor Zonnehoeden,

Afneembare zon Sjaals, Opvouwbaar,

geschikt voor buiten Beach Riding Trips

het gezicht, UV-bescherming,Pink

Bestel nu

 

 Coolibar vrouwen Upf50+ Uv beschermende zwemkleding

Coolibar vrouwen Upf50+ Uv beschermende zwemkleding

Bestel nu

 

 

 

 

 

 

 

Zonnebrillen.com is opgericht in 2011 en sindsdien gevestigd in Leiden.
In 2017 is Zonnebrillen.com onderdeel geworden van GrandVision Benelux, de huidige marktleider binnen de optiekbranche en moederbedrijf van onder andere de optiekketens Pearle en Eye Wish.
Klanten worden wereldwijd bediend door de webshop zowel in het Nederlands als in het Engels, Duits en Frans aan te bieden.

Het team bestaat uit ervaren en gemotiveerde zonnebrillen liefhebbers die ernaar streven om een uitgebreide collectie van scherp geprijsde on-trend merken aan te bieden. De missie van Zonnebrillen.com is dan ook om de consument met gemak een favoriete zonnebril te laten vinden en deze nog sneller in huis te hebben. Op een werkdag voor 23.00 uur besteld? De volgende dag is de zonnebril in huis!

Opname in de Betermode Modegids d.m.v. een #Linkruil

Betermode het modekruispunt op internet met veel aandacht voor plusmode, duurzame mode, mode-evenementen kledingruil, aanbiedingen en verzorgingsprodukten. 
Onderdeel van Betermode is de modegids. Op voorwaarde dat je een tegenlink plaatst kun je  hier je eigen site of winkel laten vermelden. Vul het formulier in. Na goedkeuring is je vermelding geregeld. 
Modegids
linkruilformulier
omschrijving tegenlink: Betermode het modekruispunt op internet
kontakt 

winkelbeter evementen

Winkelbeter en betermode op facebook