Stijlvol de regen doorstaan? Met deze wind en waterdichte regenjassen trotseer jij elke bui nu met flinke korting!

Stijlvol de regen doorstaan? Met deze wind en waterdichte regenjassen trotseer jij elke bui nu met flinke korting!

Regelmatig komt de regen met bakken uit de lucht. In ons land kun je niet zonder praktische en modieuze regenkleding. Lekker droog blijven en er toch leuk uitzien? Het aanbod van fashionable regenkleding is enorm toegenomen, want het oog wil ook wat, al ziet het wazig door de regendruppels! Hier vind je vele soorten regenkleding, voor dames en heren, maar ook voor de kleintjes. De regenkleding in de rubriek varieert van regenbroeken en regenjassen tot volledige regenpakken waar geen druppel doorheen komt. Mode-musthaves in doffe kleuren, maar ook juist in hele felle kleuren.

Regenkleding is een musthave voor iedereen die buiten komt, want in ons land valt de regen het hele jaar door. Het is dan ook geen overbodige luxe om een mooi setje in de kast te hebben om de regen in te trotseren. Bij de regenkleding voor dames vind je fraaie trench coats, outdoor jassen en korte jackjes in alle kleuren van de regenboog. En ook heren blijven liever droog en kiezen voor stylish regenkleding. Zo zijn er parka's, jacks met hoge kragen en korte outdoorjassen van topmerken als En dan willen die kleintjes bij elke bui natuurlijk in de plassen springen. Ook voor hen is er in de online shop volop regenkleding te vinden. Van zo'n cute classic als de gele regenjas tot praktische regenpakken en regenkleding in regenboogkleuren. Kortom: laat die bui maar komen, want met deze regenkleding loop je er het hele jaar door super stylish en droog bij!

  hip in de regen       

Schrijf je eigen modeblog

blogJe eigen blog over mode, kledingruil, modeaktiviteiten, duurzame mode of al dat andere wat met mode te maken heeft. Het mag ook gaan over je modewinkel of produktrecentiesrecensies of zelfmaakmode of.... Kortom haal alle creativiteit in jezelf tevoorschijn. Er is wel één harde absolute restrictie. Je mag plaatjes verwerken, maar alleen via het gebruik van een link [embedden]. Als je een plaatje op internet vind en na downloaden bij ons upload, dan wordt dat door juristen aangemerkt als een nieuwe openbaarmaking. Dan kan er moeilijk gedaan worden over auteursrechten. Dat geld natuurlijk niet voor eigen materiaal. We zijn er zo fel op omdat het ons al eens € 450,- koste. Dat is zonde geld. Bij embedden is er geen sprake van een nieuwe openbaarmaking. Je mag ook gerust naar je eigen site verwijzen via een link. Prima als dat bijvoorbeeld een site van een eigen winkel is.

Registreer jezelf en sla aan het bloggen

Geniet van de zon, maar bescherm je tegen teveel uv-straling

Blootstelling van de huid aan UV-straling is de voornaamste oorzaak van
het ontstaan van huidkanker, en dan vooral door onverstandig
zongedrag. De vergrijzing en de aantasting van de ozonlaag blijken
slechts een deel van de toename aan huidkanker te verklaren. Het
blootstellingsgedrag lijkt de hoofdrol te spelen en daarbij zijn het dragen
van minder bedekkende kleding, meer vrije tijd en langere (zon/strand)
vakanties van belang, maar ook klimaatverandering en het gebruik van
kunstmatige UV-bronnen voor bruining dragen mogelijk bij.

Lees meer: Geniet van de zon, maar bescherm je tegen teveel uv-straling

De voordelen en nadelen van bamboe kleding

bamboe

Bamboe is een soort gras, het is geen boom, het is het snelst groeiende gras op aarde. Het kan per dag 1 meter aangroeien en dat maakt het misschien wel een van de meest duurzame bronnen op aarde. Bamboe hoeft niet opnieuw aangeplant te worden nadat het is geoogst, want het grote wortel netwerk blijft scheuten omhoog schieten
Bamboe is zeer sterk en heeft geen meststoffen en pesticiden nodig om te groeien.Dat betekent ook dat er geen grote tractoren rondrijden om het land te bewerken.

De duurzame voordelen
De productie van bamboe heeft vele, duurzame voordelen ten opzichte van andere natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld katoen. Dus de groei van bamboe is milieuvriendelijk, maar de verwerking ervan roept afhankelijk van de verwerkingsmethode wel omgevingsproblemen op.
Bamboe kan op 2 manieren worden verwerkt met behulp van sterke chemicaliën deze vorm is helaas de meest gebruikte.
De tweede manier de meest milieuvriendelijke is de machinaal verwerkte bamboe, dan krijg je de zogenaamde bamboe linnen of bamboe lyocell.

Bamboe wordt vaak verkocht als volledig milieuvriendelijk en het is goed om te weten dat dit niet de volledige waarheid is. Zoals hierboven genoemd is het verbouwen van bamboe zeer duurzaam en daarmee totaal onvergelijkbaar met bijvoorbeeld de katoenproductie. De keerzijde van bamboe is alleen dat de vezel bewerkt moet worden en daar zijn twee opties voor: mechanisch en chemisch.

Zwaar chemisch

Chemisch geproduceerde bamboevezel is vergelijkbaar met rayon (viscose) of modal, omdat het chemische proces op elkaar lijkt. Het wordt daarom ook wel bamboe rayon genoemd. De meeste bamboe kleding die je nu in de winkel vind is gemaakt door het “koken” van bamboe. Daarbij wordt het in een zeer sterk, chemisch oplosmiddel gelegd zoals sodium hydroxide en carbon disulfide (wiki), gecombineerd met meerdere fases van bleken. Het wordt daarna weer verhard met een zwavelzuuroplossing, waarna er een vezel van kan worden gemaakt. Beide stoffen zijn gelinkt aan serieuze gezondheidsproblemen bij aanraking, wat dus gevolgen heeft voor de mensen die ermee werken. De chemische middelen worden daarnaast niet gerecycled en worden daarom vaak in het water geloosd.

Beter: bamboe kleding van linnen
Er is ook een mechanische manier om bamboe te verwerken tot vezel, het resultaat wordt ook wel bamboe linnen genoemd. Bij de mechanische manier van bamboe verwerken worden de houten delen van de plant geplet en er worden natuurlijke enzymen gebruikt om het zacht te maken. Machinaal worden de vezels er daarna ‘uitgekamt’ en gesponnen in een draad. Bamboe lyocell is daarom de betere keuze. Het aanbod van deze stofsoort is alleen klein, omdat het arbeidsintensiever is om te maken en daardoor meer kostbaar.

Het is dus goed om je te realiseren dat bamboe kleding niet alleen een zonnige kant heeft. Lees het label iets aandachtiger door, wees kritisch en vraag bij kledingmerken of de bamboe machinaal of chemisch is geproduceerd. Je kunt ook kijken of merken gecertificeerd zijn door onafhankelijke en partijen zoals Oeko-Tex, Soil Association, SKAL en KRAV.

Voordelen bamboe kleding
Om niet volledig over te gaan in hel en verdoemenis: bamboe heeft ontzettend veel potentie om een volledig duurzame stof te worden. Moedig de ontwikkeling in technologie aan door deze stof te kiezen in plaats van normaal katoen, viscose of polyester. Het is een stap in de goede richting. Daarnaast is bamboe, machinaal én chemisch geproduceerd, 100% biologisch afbreekbaar. Het kan dus gerecycled worden. Door te kiezen voor meer duurzame stoffen, moedig je de markt aan om te veranderen.

Daarnaast heeft kleding van bamboe voor jou als nieuwe eigenaar deze voordelen:

Bamboe stof heeft een natuurlijke glans en zachtheid wat soepel valt als zijde, maar het is minder duur.
Bamboe kleding is makkelijk te onderhouden en kan gewoon in de wasmachine en droger.
Kleding gemaakt van bamboe is zacht en irriteert niet, zelfs met een gevoelige huid.
Bamboe is van nature anti-bacterieel en anti-schimmel. Besef je je dat synthetische stoffen dit dus niet zijn? Je ruikt zweet sneller, moet je kleding vaker wassen, waardoor het sneller afbreekt.
Bamboe kleding neemt 3 tot 4 keer sneller vocht op als katoen, dus in de zomer is dit een perfecte keuze.
De structuur van bamboe vezels zorgt ervoor dat de stof meer ‘ademt’ en warmte beter kan reguleren dan katoen, hennep, wol of synthetische stoffen.

Bamboe sokken bij Sokken-online

Bamboe T-shirts bij Sokken -online

Bamboe ondergoed bij Sokken-online

Bamboe maillots bij Sokken-online

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account