kleding en milieu; kleding en klimaat; kledingruil

Afdrukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Kleding en milieu.
Voor het maken van kleding zijn veel grondstoffen nodig. Gebruik van land, water, energie en chemicaliën voor stof heeft veel impact op het milieu. ... Bij het maken van kleding komt meer kijken dan je denkt.


Kleding en klimaat
Nederlanders kopen ieder jaar gemiddeld 20 kledingstukken en 6 paar schoenen. Bij veel Nederlanders puilen de kledingkasten dan ook uit van ongedragen kleding. Als iedere Nederlander één kledingstuk per jaar minder koopt, heeft dat nog meer klimaatimpact dan een jaar lang vegetarisch eten door alle Rotterdammers. Met drie kledingstukken per jaar minder, bespaar je ongeveer 57 kg CO2. Voor heel Nederland komt die besparing op 975 kiloton CO2 uit. Dat is net zo veel als 2,1 miljoen mensen een jaar lang vegetarisch eten.
Wil je een bijdrage leveren aan een beter milieu en klimaat, maar toch nieuwe kleding hebben, denk dan eens aan kledingruil of aan het kopen van 2e hands-kleding of kleding van duurzame of gerecyclede materialen

Kledingruilen is leuk
Kledingruil
Kijk je kledingkast eens kritisch door op kleding die je niet meer draagt of zelfs nooit gedragen hebt?
Ga eens met deze kleding naar een kledingruil. Je maakt anderen blij met jouw kleding en kom terug met "nieuwe" kleding die je wel leuk vind en draagt. Kledingruil is goed voor je portemonnee, leuk, duurzaam én gezellig.

Agenda kledingruil

Agenda 2e hands kledingbeurzen

Hoofdcategorie: betermode betermode
Categorie: ModeMagazine ModeMagazine
Gepubliceerd: 13 december 2019 13 december 2019
Geschreven: 13 december 2019 13 december 2019
Laatst bijgewerkt: 08 januari 2020 08 januari 2020
Hits: 284 284
Login om te antwoorden