kleding en milieu; kleding en klimaat; kledingruil

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Kleding en milieu.
Voor het maken van kleding zijn veel grondstoffen nodig. Gebruik van land, water, energie en chemicaliën voor stof heeft veel impact op het milieu. ... Bij het maken van kleding komt meer kijken dan je denkt.


Kleding en klimaat
Nederlanders kopen ieder jaar gemiddeld 20 kledingstukken en 6 paar schoenen. Bij veel Nederlanders puilen de kledingkasten dan ook uit van ongedragen kleding. Als iedere Nederlander één kledingstuk per jaar minder koopt, heeft dat nog meer klimaatimpact dan een jaar lang vegetarisch eten door alle Rotterdammers. Met drie kledingstukken per jaar minder, bespaar je ongeveer 57 kg CO2. Voor heel Nederland komt die besparing op 975 kiloton CO2 uit. Dat is net zo veel als 2,1 miljoen mensen een jaar lang vegetarisch eten.
Wil je een bijdrage leveren aan een beter milieu en klimaat, maar toch nieuwe kleding hebben, denk dan eens aan kledingruil of aan het kopen van 2e hands-kleding of kleding van duurzame of gerecyclede materialen

Kledingruilen is leuk
Kledingruil
Kijk je kledingkast eens kritisch door op kleding die je niet meer draagt of zelfs nooit gedragen hebt?
Ga eens met deze kleding naar een kledingruil. Je maakt anderen blij met jouw kleding en kom terug met "nieuwe" kleding die je wel leuk vind en draagt. Kledingruil is goed voor je portemonnee, leuk, duurzaam én gezellig.

Agenda kledingruil

Agenda 2e hands kledingbeurzen

Login om te antwoorden

Opname in de Betermode Modegids d.m.v. een #Linkruil

Betermode het modekruispunt op internet met veel aandacht voor plusmode, duurzame mode, mode-evenementen kledingruil, aanbiedingen en verzorgingsprodukten. 
Onderdeel van Betermode is de modegids. Op voorwaarde dat je een tegenlink plaatst kun je  hier je eigen site of winkel laten vermelden. Vul het formulier in. Na goedkeuring is je vermelding geregeld. 
Modegids
linkruilformulier
omschrijving tegenlink: Betermode het modekruispunt op internet
kontakt 

Wil je meedoen in het Betermodeforum, een modeblog maken of commentaar leverenop artikellen, dan zul je je moeten registreren. Na goedkeuring van je registratie kun je volop meedoen! Je kunt dan ook je eigen evenementen opgeven en beheren.

Registreer

winkelbeter evementen

Winkelbeter en betermode op facebook