Jeans Centre

Josh V herfstmode

ModeMagazine

modemagazine

Nieuw op BeterMode.nl een discussieforum over mode en beauty

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nieuw op BeterMode.nl een discussieforum over mode, de modeindustrie, mode en klimaat
Registreer jezelf bij Betermode.nl, na goedkeuring kun je volop meedoen, je kunt dan ook je eigen blog starten, advertenties plaatsen bij de rubrieksadvertenties en evenementen opgeven voor de agenda en commentaar geven bij artikelen.

Naar het registratieformulier

Login om te antwoorden

Slow fashion is de tegenhanger van fast fashion

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

slow fashionSlow fashion is de tegenhanger van fast fashion;mode die snel veranderd en tijdgebonden is zogenaamde wegwerpmode. Slow fashion kenmerkt zich door tijdloze collecties, slow fashion is niet trendgevoelig het is kleding van hoge kwaliteit die lang mee gaat. Bij voorkeur fairtrade en met duurzame stoffen geproduceerd. Zodat er geen mensen in lage lonen landen worden misbruikt.

Login om te antwoorden

UV- beschermende kleding

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

UV-beschermende kledingUV straling is in het principe gevaarlijk voor de mens. Maar we hebben het ook nodig omdat heteen aantal stoffen aangemaakt, zoals vitamine D. Ook is UV straling cruciaal voor chemische en natuurlijke processen. We kunnen niet zonder dus, maar teveel is absoluut ongezond en veroorzaakt huidkanker we kunnen ons wel zoveel mogelijk beschermen waar nodig en mogelijk. Zeker mensen met een hele lichte huid, kleine kinderen en wanneer men de bergen in trekt in de zomer. Zoals voor veel zaken geldt, geniet ervan maar met mate.

UV-kleding beschermt, net als een zonnebrandcrème, je huid tegen verbranding van de zon. UV-kleding beschermt je huid

Assortiment UV-beschermende kleding

Login om te antwoorden

kleding en milieu; kleding en klimaat; kledingruil

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

Kleding en milieu.
Voor het maken van kleding zijn veel grondstoffen nodig. Gebruik van land, water, energie en chemicaliën voor stof heeft veel impact op het milieu. ... Bij het maken van kleding komt meer kijken dan je denkt.


Kleding en klimaat
Nederlanders kopen ieder jaar gemiddeld 20 kledingstukken en 6 paar schoenen. Bij veel Nederlanders puilen de kledingkasten dan ook uit van ongedragen kleding. Als iedere Nederlander één kledingstuk per jaar minder koopt, heeft dat nog meer klimaatimpact dan een jaar lang vegetarisch eten door alle Rotterdammers. Met drie kledingstukken per jaar minder, bespaar je ongeveer 57 kg CO2. Voor heel Nederland komt die besparing op 975 kiloton CO2 uit. Dat is net zo veel als 2,1 miljoen mensen een jaar lang vegetarisch eten.
Wil je een bijdrage leveren aan een beter milieu en klimaat, maar toch nieuwe kleding hebben, denk dan eens aan kledingruil of aan het kopen van 2e hands-kleding of kleding van duurzame of gerecyclede materialen

Kledingruilen is leuk
Kledingruil
Kijk je kledingkast eens kritisch door op kleding die je niet meer draagt of zelfs nooit gedragen hebt?
Ga eens met deze kleding naar een kledingruil. Je maakt anderen blij met jouw kleding en kom terug met "nieuwe" kleding die je wel leuk vind en draagt. Kledingruil is goed voor je portemonnee, leuk, duurzaam én gezellig.

Agenda kledingruil

Agenda 2e hands kledingbeurzen

Login om te antwoorden

Opname in de Betermode Modegids d.m.v. een #Linkruil

Betermode het modekruispunt op internet met veel aandacht voor plusmode, duurzame mode, mode-evenementen kledingruil, aanbiedingen en verzorgingsprodukten. 
Onderdeel van Betermode is de modegids. Op voorwaarde dat je een tegenlink plaatst kun je  hier je eigen site of winkel laten vermelden. Vul het formulier in. Na goedkeuring is je vermelding geregeld. 
Modegids
linkruilformulier
omschrijving tegenlink: Betermode het modekruispunt op internet
kontakt 

winkelbeter evementen

Winkelbeter en betermode op facebook