Modegids

Eco & Fair: BANNOU [ Ilovevintage ]

Ons merk Bannou: super vrouwelijk, eerlijk en duurzaam

Naast de perfecte jurk vinden voor iedere vrouw is onze grootste wens een liefdevolle en gezonde kledingindustrie. Ons eigen duurzame en eerlijke retro merk BANNOU bleek een logische stap. 

Vintage kleding is duurzaam, er wordt immers hergebruikt. Mooie vintage stukken worden schaars en zijn niet in alle maten te krijgen. De keuze voor nieuwe, vintage stijl kleding was voor ons logisch. Wij ontdekten snel dat er onder de retromerken weinig duurzame en eerlijke keuzes waren. 

In 2013 is een droom in vervulling gegaan en hebben we onze visie en kennis omgezet in onze eigen lijn: BANNOU. Een eerlijk en duurzaam Amsterdams modemerk. Met de klassieke stijlen en de mooiste vrouwelijke mode van vroeger als inpiratie. Onze BANNOU’s worden gemaakt in in oud schoolgebouw in Roemenië door vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. 

BANNOU Cutting Room from BANNOU on Vimeo.

 

werken onder omstandigheden die meer dan voldoen aan de arbeidsregels van de EU.

BANNOU’s doelstellingen:

❥  Kleding ontwerpen volgens een nieuwe, moderne filosofie.

❥  Transparantie in onze gehele productieketen.

❥  Sociaal en milieuvriendelijk werken.

Het is onze doelstelling om alles op een 100% duurzame manier te produceren. Totdat dit mogelijk is informeren we jou per kledingstuk hoe duurzaam het is met BANNOU’s Duurzaamheidspyramide. Daarbij staat eerlijkheid en transparantie over dat proces voorop. We gebruiken verschillende materialen waarvan wij geloven dat ze het minst schadelijk zijn voor onze aardbol. Onder andere GOTS gecertificeerd katoen, 100% Tencel en Tencel-mix stoffen. Duurzaamheid betekent voor ons ook dat een kledingstuk lang mee mag gaan. Onze dochters en zelfs kleindochters mogen to ook nog genieten van de BANNOU’s van nu, net zoals wij nu nog genieten van vintage uit de jaren 50 en 60 ❥? Wij houden van vintage!

Gelokaliseerd in: Duurzame mode | Vintagekleding
Powered by SobiPro

Opname in de Betermode Modegids d.m.v. een #Linkruil

Betermode het modekruispunt op internet met veel aandacht voor plusmode, duurzame mode, mode-evenementen kledingruil, aanbiedingen en verzorgingsprodukten. 
Onderdeel van Betermode is de modegids. Op voorwaarde dat je een tegenlink plaatst kun je  hier je eigen site of winkel laten vermelden. Vul het formulier in. Na goedkeuring is je vermelding geregeld. 
Modegids
linkruilformulier
omschrijving tegenlink: Betermode het modekruispunt op internet
kontakt 

winkelbeter evementen

Winkelbeter en betermode op facebook