kleding gemaakt van gerecycled (PET) plastic

 

Tal van kledingmerken zoals Guess hebben kleding gemaakt van gerecycled (PET) plastic in hun assortiment. Deze techniek is al jaren beschikbaar, maar door de globale aandacht voor het plastic overschot wordt dit steeds logischer. Naast de zonnige kant zijn er ook nadelen aan kleding van recycled polyester.

Nadelen recycled polyester
Kleding maken van oude, gebruikte plastic flessen en verpakkingen. Er zijn bergen overbodige hoeveelheden plastic; de oceaan en de natuur zit er vol mee. Daarnaast zijn er voor de productie van nieuw plastic grote hoeveelheden fossiele grondstoffen nodig, zoals aardolie, aardgas en kolen.

Recycled polyester in de wasmachine
Ook recycled polyester en PET heeft dus een nadeel: bij het wassen van deze kleding, verspreiden we het plastic nog verder. Het is en blijft plastic. Officiële onderzoeksinstituten in Italië (Consiglio Nazionale delle Ricerche) en Spanje (LEITAT) deden onderzoek naar deze microvezels. In Nederland komen er naar schatting 10 biljard vezels per jaar vrij bij het wassen van synthetische kleding. De microvezels zijn zo klein dat rioolwaterzuiveringsinstallaties het niet kunnen filteren, waardoor de deeltjes terug in de oceaan komen. Vissen eten het weer op, waardoor het zelfs in onze voedselketen terecht komt.

-

Log in of registreer jezelf en plaats je opmerking over “kleding gemaakt van gerecycled (PET) plastic ”

Jouw blog forumbijdrages en evenementen op Betermode

Betermode het modekruispunt op internet met veel aandacht voor plusmode, duurzame mode, mode-evenementen kledingruil, aanbiedingen en verzorgingsprodukten.

Je kunt volop meedoen op betermode. Dat kan na registratie en goedkeuring van je registratie. Als je dan naar Betermode gaat, Krijg je een menu met tal van extra mogelijkheden.

Registreer jezelf

winkelbeter evementen

Winkelbeter en betermode op facebook

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account