jeans & denim

Denim is sterker en duurder dan jeans. Ze hebben veel overeenkomsten, maar worden anders geweven: Denim wordt gemaakt van een gekleurde en een witte draad, wat je vooral aan de binnenkant van het weefsel goed kunt zien. Jeans werd geweven van twee draden van dezelfde kleur: dus helemaal blauw.

Het vervaardigen van spijkerbroeken  is bijzonder vervuilend. Spijkerbroeken bestaan vooral uit katoen.katoen, de meest vervuilende grondstof voor kleren die er bestaat.Om een kilo katoen te telen is ongeveer 10.000 liter water nodig. Dat is al snel 2500 liter per shirt en meer dan 7000 liter per spijkerbroek.  Spijkerbroeken Kun je niet alleen kopen, maar ook leasen

Jeans & Denim

Beide stoffen werden steeds populairder, maar denim was sterker en duurder dan jeans. Ze hadden veel overeenkomsten, maar werden anders geweven: Denim werd gemaakt van een gekleurde en een witte draad, wat je vooral aan de binnenkant van het weefsel goed kunt zien. Jeans werd geweven van twee draden van dezelfde kleur:

Denim is casual en trendy. Denim kleding is populair en behoort in veel garderobes tot de basis kledingstukken, zowel bij mannen als bij vrouwen. En ook kinderen lopen van jongs af aan al in denim kleding rond. We groeien ermee op. Denim is spijkerstof en is gemaakt van gekeperd katoen. Een belangrijk kenmerk van de stof is dat deze erg sterk is. Denim kleding gaat dus lang mee en dat is een van de voordelen van denim boven kleding van andere soorten materiaal. Het bekendste denim kledingstuk is de jeans. De jeans is ook meteen een van de favoriete kledingstukken van veel mensen. En dat is uiteraard niet zonder reden. Jeans zijn stevige broeken die casual ogen, maar die inmiddels in zo ontzettend veel modellen, uitvoeringen, kleuren, soorten en maten verkrijgbaar zijn, dat jeans ook hartstikke trendy zijn! De oorspronkelijke denim kleur is spijkerstof blauw, zo zagen de eerste lichtingen spijkerbroeken eruit. Deze blauwe kleur is, even als veel afgeleide kleuren van deze oorspronkelijke kleur, heel goed te combineren met kledingstukken in andere kleuren.

Denim - De tijdloze trendy look die iedereen staat!
Vrijwel alle kleuren gaan goed samen met denim en dat is een ander groot voordeel van denim kleding. Je hebt alle vrijheid om bijvoorbeeld op je jeans een van de gekleurde tops, shirts, vesten of truien uit je garderobe aan te trekken. Naast jeans zijn er de laatste decennia ook andere kledingstukken ontworpen van denim materiaal. De populariteit van denim heeft ervoor gezorgd dat veel fashion merken de spijkerstof ook graag voor andere items gebruiken. Zowel voor mannen als voor vrouwen zijn diverse trendy denim kledingstukken verkrijgbaar. Behalve lange en korte broeken zijn er bijvoorbeeld denim overhemden en blouses ontworpen. Bekende denim kledingstukken zijn het spijkerjack en de spijkerjurk. De spijkerrok heeft een zelfde soort status bereikt als de jeans; de spijkerrok behoort inmiddels tot de basis garderobe van veel vrouwen. Ook zijn er trendy sneakers die gemaakt zijn van denim. Naast een sterk materiaal voor kledingstukken is denim ook een stof die gebruikt wordt voor verschillende accessoires. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse denim tassen verkrijgbaar en worden er hoesjes voor mobiele telefoons van spijkerstof gemaakt.

 

De jeans op Betermode gesorteerd op prijs alle jeans

 

LEASE A JEANS VOOR €7,50 PER MAAND

Lease je jeans totdat ze zijn uitgedragen. Wij recyclen je oude jeans en maken er nieuwe kledingstukken van.

Meer over het leasen van jeans

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account