Hedendaagse mode, met de nadruk op duurzame & fairtrade mode

 

Neem London: Stijlvol Duurzaam - Jouw Weg naar Moderne Herenmode met een Groen Hart

Neem London

become a namesayer

Neem Londdon 

We bouwen aan een gemeenschap van gelijkgestemde mensen die ons merk en zijn waarden ondersteunen. Als je dit nog niet hebt gedaan, bekijk dan onze groeiende gemeenschap van NeemSayers. Lees verder om meer te leren over het Neem-ethos en beslis of dit de stam voor jou is.

Ontdek de verfijnde levensstijl met Neem London, een vooruitstrevend merk opgericht door Nick Reed, met meer dan 20 jaar ervaring in herenmode. Zijn groeiende verlangen naar een nieuwe, unieke stijl komt tot uiting in dit merk dat vernoemd is naar de Indiase Neemboom. De natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen van deze boom, ook wel geprezen als "Een oude remedie voor een moderne wereld", vormen de inspiratie voor Neem London, dat zichzelf ziet als de remedie tegen fast fashion.

Eerlijke handel: Transparantie en traceerbaarheid staan centraal bij Neem London. Op hun website tonen ze het volledige productieproces duidelijk. De kleding wordt ethisch geproduceerd in Italië, terwijl de materialen afkomstig zijn uit Spanje en Italië. Alle materialen zijn gecertificeerd om eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame productie te waarborgen.

Milieuvriendelijk: Neem gebruikt uitsluitend duurzame materialen, zoals GRS-gecertificeerd gerecycled katoen, GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en RWS-gecertificeerde wol zonder mulesing. Voor elk product voert Neem London een levenscyclusanalyse uit om te bepalen hoeveel CO2 er wordt uitgestoten, wat vervolgens wordt gecompenseerd. Daarnaast maken ze gebruik van plasticvrije verpakkingen.

Lokaal geproduceerd: De producten worden vervaardigd in Italië, terwijl de materialen afkomstig zijn uit Spanje en Italië. Het biologische katoen komt uit Turkije en de wol uit Nieuw-Zeeland.

Goed doel: Om klimaatneutraal te worden, ondersteunt Neem London diverse initiatieven, waaronder een Brits boomvriendjesprogramma, het Harmanlik windmolenpark, en ze investeren in een gemeenschapsproject in Guatemala dat lokale bossen beschermt en de gezondheidsomstandigheden verbetert door de distributie van brandstofefficiënte kooktoestellen.

Ons Manifest: Onze planeet is in gevaar. 'Fast fashion' draagt bij aan klimaatverandering wereldwijd. Minder dan 1% van kledingmaterialen wordt gerecycled tot nieuwe kleding. Wij geloven in moderne duurzame stijl. Wij ontwerpen en produceren verbluffende herenkleding van gerecyclede materialen. Een end-to-end productiesysteem dat 100% koolstofneutraal is. Obsessief duurzaam. Altijd stijlvol.

Duurzame stijl voor het moderne leven. Beleef het met Neem London, waar mode en ethiek samenkomen. Ontdek meer op onze website en draag bij aan een betere wereld met elke aankoop.

Webwinkel Neem London

Assortiment Neem London

 • Neem gebruikt uitsluitend duurzame materialen. Ze gebruiken GRS -gecertificeerd gerecycled katoen, GOTS -gecertificeerd biologisch katoen en RWS-gecertificeerde mulesing-vrije wol.

  Neem London is een verfijnd lifestylemerk opgericht door Nick Reed. Hij werkt al meer dan 20 jaar in herenkleding en had een groeiend verlangen om een ​​nieuwe, unieke stijl te creëren. Het merk is vernoemd naar de Indiase neemboom. Deze plant heeft natuurlijke genezende eigenschappen en wordt aangekondigd als “Een eeuwenoude remedie voor een moderne wereld”. Neem London benadrukt hiermee en wil dé remedie zijn tegen fast fashion.

  Eerlijke handel: Transparantie en traceerbaarheid zijn beide erg belangrijk voor Neem London, daarom laten ze hun hele productieproces duidelijk zien op hun website. De kleding wordt op ethische wijze geproduceerd in Italië en de materialen worden geproduceerd in Spanje en Italië. De materialen zijn allemaal gecertificeerd om eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame productie te garanderen.

  Milieuvriendelijk: Neem gebruikt uitsluitend duurzame materialen. Ze gebruiken GRS -gecertificeerd gerecycled katoen, GOTS -gecertificeerd biologisch katoen en RWS-gecertificeerde mulesing-vrije wol. Neem London doet voor ieder product een LCA om te weten hoeveel CO2 er daarbij wordt uitgestoten en compenseert dit. Ze gebruiken ook plasticvrije verpakkingen.

  Lokaal geproduceerd: De producten worden gemaakt in Italië, de materialen worden geproduceerd in Spanje en Italië. Het biologische katoen wordt verbouwd in Turkije en de wol komt uit Nieuw-Zeeland.

  Goede zaak: Om klimaatneutraal te worden, ondersteunt Neem London de volgende initiatieven: een Brits Tree buddying-programma, de Harmanlik-windenergiecentrale, en ze investeren in een gemeenschapsproject in Guatemala dat voorkomt dat lokale bossen worden gekapt en de gezondheidsomstandigheden verbeteren door de distributie van zuinige kooktoestellen.

  Webwinkel Neem London

  Assortiment Neem London

  Meer over Neem London