ModeMagazine

Pre owned, tweedehands of gebruikte kleding; goedkoop en duurzaam

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

tweedehands

Waar tweedehands winkels vroeger een stoffig imago hadden, wordt vintage en second-hand shoppen steeds hipper! Dat is maar goed ook, want tweedehands kleding past heel goed in een duurzame levensstijl. Je kunt nog zoveel kleding kopen bij duurzame en eerlijke merken, maar uiteindelijk is niks zo duurzaam als iets gebruiken waar geen nieuwe grondstoffen voor nodig zijn geweest. Heb jij het gevoel dat jij niks anders dan zooi tegenkomt in jouw kringloop, anderen altijd tweedehands pareltjes lijken te vinden? Deze tips helpen jou een pro te worden in tweedehands winkelen!
Laat geen rek onopgemerkt
Waar in een normale kledingwinkel makkelijk te filteren is op stijl, maat en gelegenheid, is dat in een kringloopwinkel vaak niet zo. Kijk daarom overal: bij jouw maat, bij grotere maten, bij het andere geslacht en tussen de sportkleding. Soms zwerven pareltjes namelijk rond op plekken waar ze helemaal niet horen!

Kledingbeurzen
Tweedehands kleding, schoenen en accessoires horen bij een moderne manier van leven. Tegenwoordig is de kwaliteit van 2e hands kinderkleding, dames- en herenkleding zo goed dat het nauwelijks meer van nieuw is te onderscheiden. Kijk daarom nu welke tweedehands kledingbeurzen er in Nederland georganiseerd worden en kijk je garderobekast eens na. Ook voor tweedehands merk kinderkleding. De kans is groot dat veel kleding die je niet meer draagt nog in prima staat is en geschikt is om als bijna nieuwe, tweedehands kleding, verkocht te worden. Van de opbrengst kan je bijvoorbeeld leuke vintage kleding kopen, een weekendje uit gaan of een goed doel sponseren. Er zijn veel redenen om een tweedehands kledingbeurs te bezoeken of misschien wel zelf te gaan organiseren.

Probeer door de troep heen te kijken
Laten we eerlijk zijn, kringloopwinkels zullen voor een groot deel bestaan uit spullen die je niet nodig hebt, niet mooi vindt of heel weinig potentie in ziet. Dit is part of the deal en dus onvermijdelijk bij het tweedehands winkelen. Toch moet je je niet af laten leiden door al deze troep, want als je goed kijkt zul je er echt wat schatten tussen vinden! Neem je tijd, kijk rustig tussen alles wat er ligt en geniet van het proces: je weet nooit wat je zal vinden.

Think out of the box
De kringloop is de perfecte plek om te experimenteren met kleding. Er hangen dingen die je nergens anders zult vinden, en de kleine prijsjes maken dat er niet veel verloren is wanneer een kledingstuk toch niet helemaal uitpakt als je van tevoren had bedacht. Kijk je normaal nooit bij herenkleding, maar zie je nu een mooie trui hangen? Doe hem eens aan en kijk wat je van de oversized look vindt. Sportkleding? Dat is tegenwoordig ook heel hip om te dragen buiten de sportschool! Valt een kledingstuk niet helemaal naar wens, maar zie je er wel potentie in? Onderzoek of je het kledingstuk kunt vermaken: zo kun je tops korter maken, stoffen verven of mouwen oprollen/afknippen. Het internet staat vol met leuke voorbeelden van kleding DIY’s, als je inspiratie nodig hebt kun je altijd een snelle google search doen.

Bij twijfel, altijd passen
Heb je ergens ook maar een beetje interesse in? Neem het mee naar de paskamer! Je weet niet hoe het valt of wat je er misschien mee kunt doen totdat je het kledingstuk aan hebt. Het zou zonde zijn om mogelijke juweeltjes op voorhand al af te schrijven.

Bezoek een vintage winkel
Wil je wel tweedehands shoppen, maar heb je niet zo’n zin in de zoektocht die erbij komt kijken? Kijk eens bij tweedehands boetiekjes! Naast normale kringlopen, hebben de meeste steden nu ook hele hippe vintage kledingwinkels! Deze winkels hebben een voorgeselecteerde collectie tweedehands items, zodat alleen mooie, bijzondere kledingstukken aan de rekken hangen. In de winkels hoef je dus niet de troep weg te filteren, dat heeft de winkel al voor je gedaan. In deze boetiekjes betaal je vaak ook meer dan in een reguliere kringloop, maar daar krijg je dan ook wel hele vette items voor terug.
Van fast fashion naar duurzame mode
Een aantal jaar geleden werd je nog met de nek aangekeken als je vertelde dat je geen nieuwe kleding koopt, maar kiest voor duurzaam tweedehands. Tweedehands stond toen nog synoniem voor oubollige kleding, iets voor mensen die minder te besteden hebben en muffe afgedragen kledingstukken. Veel mensen kozen daarom liever voor (betaalbare) fast fashion.

Gelukkig is er in de loop der jaren heel wat verandert. Niet in de laatste plaats omdat steeds meer mensen inzien dat onze levensstijl van spullen kopen en als je erop uitgekeken bent weggooien niet de beste optie is voor het milieu. En ineens is het kopen van preowned fashion ( EEN CHIC Woord voor tweedehands) geen crime meer, maar juist trendy en hip. Talloze winkels spelen hierop in door preowned mode te verkopen naast hun eigen assortiment nieuwe kleding.

Redenen waarom ook jij zou moeten kiezen voor preowned mode
Het kan natuurlijk zijn dat jij nog niet het nut ziet van het kopen van tweedehands kleding. Daarom vind je hieronder vijf goede redenen waarom ook jij de overstap zou moeten maken van fast fashion naar duurzame mode.

Tweedehands kleding is duurzaam
Als je kijkt naar de betekenis van het woord duurzaam dan zie je dat dit betekent: ‘geproduceerd of verkregen op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast’. Deze omschrijving past perfect bij de term preowned fashion. Het gaat immers om kleding die al bestaat en waarvoor geen nieuwe grondstoffen (water, olie of bijvoorbeeld wol) nodig zijn voor de productie.

Daarnaast wordt er tonnen aan afval bespaard als je kiest voor een eerder gedragen item. De kledingstukken worden niet weggegooid en als je tweedehands kleding koopt heb je niet te maken met allerlei verpakkingsmateriaal. Dus minder textiel- en verpakkingsafval!

Een belangrijke reden dus om voortaan voor tweedehands te kiezen.

Preowned fashion is goedkoper dan nieuwe kleding
Voor veel mensen nog steeds een goede reden om geen nieuwe kleding te kopen: tweedehands is nu eenmaal een stuk goedkoper. Vaak wordt gezegd dat goedkoop duurkoop is. In dit geval gaat dit spreekwoord echter niet op. De kleding is dan misschien niet nieuw en een stuk goedkoper, dat doet echter niets af aan de kwaliteit.

Heb je bijvoorbeeld voorkeur voor merken? Dan kun je deze vaak een stuk voordeliger vinden als je kiest voor tweedehands. Dat geldt niet alleen voor merken, maar ook voor designerstukken. Ineens blijken kledingstukken wel haalbaar voor je portemonnee. En hoef je je niet beperken tot twee of drie kledingstukken, maar kun je je hart ophalen aan shoppen naar leuke kleding zonder je schuldig te hoeven voelen.

Preowned mode is uniek
Als echte fashionista is niets zo vervelend als op een feestje te komen waar blijkt dat iemand precies hetzelfde kledingstuk draagt als jij. Daar gaat je reputatie van trendy geklede vrouw! Dan kun je liever kiezen voor preowned fashion. Grote kans dat je daar unieke en trendy kledingstukken vindt die niemand anders heeft.

Door slim te combineren kun je bovendien je eigen stijl creëren, waardoor je echt uniek gekleed voor de dag komt. En dat is precies hetgeen wat het dragen van secondhand kleding zo bijzonder maakt. In plaats van allemaal met dezelfde kleding rond te lopen kun je je eigen weg inslaan, zonder dat je een modeflater slaat.

Kledingruil
Iedereen heeft wel enkele kledingstukken in de kast liggen die nooit meer gedragen worden. Het past niet meer, je vindt het niet meer mooi of je hebt nog 5 vergelijkbare kledingstukken. Toch kun je anderen er heel vaak blij mee maken en misschien vind jij de ongebruikte kleding van een ander helemaal het einde. Kleding ruilen is niet alleen supergezellig, het is ook nog eens leuk voor je portemonnee. Daarbij boek je milieuwinst als je kleren ruilt in plaats van koopt. Als minder mensen kleding kopen, hoeven kledingfabrikanten minder te produceren. Dat scheelt in grondstoffen, energieverbruik en dus uitstoot.

Een overzicht van kledingbeurzen, vintagebeurzen en kledingruil evenementen

Schone Kleren Campagne | Voorjaarsnieuwtjes en actiepunten

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Nieuws mei 2022

Dit voorjaar vooral veel nieuwtjes en veel acties waarmee je het werk van SKC zou kunnen onderstuenen. Heb je reacties of suggesties? Laat het ons weten. Veel leesplezier!

Schone Kleren Campagne-website

Actie bij IKEA

Op zondag 24 april was het precies 19 jaar geleden dat in Bangladesh het Rana-Plaza-compex instortte. Het bevatte ook een aantal kledingfabrieken. Bij de ramp kwamen meer dan 1130 kledingarbeidsters om het leven.

Een nieuw internationaal akkoord over fabrieksveiligheid kan zorgen voor fabrieken die veiliger zijn, waar gebouwen regelmatig worden gecontroleerd op de staat van de constructie, waar veilige nooduitgangen zijn, brandinstallaties, etc. - niet alleen in Bangladesh maar ook in andere landen waar veel fabrieken onveilig zijn, zoals Pakistan.

IKEA is een grote afnemer van textiel en weigert dit akkoord te ondertekenen. Wij accepteren dat niet en organiseren op 22 april een protestbijeenkomst bij IKEA-Haarlem, vlakbij NS-station Haarlem, om 14u. Nodig wat anderen uit en doe gezellig mee met onze ludieke actie!

Meer weten?

De toekomst is begonnen! OnePlanet, de nieuwe tentoonstelling van Museon-Omniversum

Museon en Omniversum in Den Haag zijn sinds 1 januari één museum. vorige maand werd One Planet geopend, hun nieuwe familie-tentoonstelling over de duurzame toekomst. SKC heeft meegewerkt aan het gedeelte over mode en de kledingindustrie. Doel van de nieuwe expositie is om jonge doelgroepen op een aansprekende manier info te geven over wat anders kan en moet, en bezoekers zoveel mogelijk handvatten te bieden mee te doen.

We kunnen samen een duurzame toekomst realiseren door te inspireren, van elkaar te leren en samen te werken.

Om te zorgen dat steeds meer producten duurzaam en verantwoord worden geproduceerd is het belangrijk dat de overheid bedrijven verplicht dit te doen. In de Tweede Kamer is een wetsvoorstel ingediend dat bedrijven verplicht om in hun ketens mensenrechten en het milieu te respecteren.

Deze korte video geeft nog wat meer uitleg.

Vind jij dat dit wetsontwerp moet worden goedgekeurd door de Tweede Kamer? Laat dan nu je stem horen en 'spread the news'!                                                      #WetgevingNU
 

Naar de website van ONE PLANET

Lees nu online de verhalen van dappere kledingarbeiders


SKC heeft zes bijzondere verhalen van dappere kledingarbeiders en activisten gepubliceerd. Deze verhalen gaan over specifieke misstanden in fabrieken of mensenrechtenschendingen bij activisten. Dit noemt SKC Urgent Appeals. Sommige zaken zijn door de inzet van de arbeiders en steun door het SKC-netwerk opgelost, maar helaas lopen er nog veel dossiers waarvoor we acuut aandacht vragen. Check hier de verhalen en lees over wat jij kan doen om de kledingarbeiders te steunen!
Verken onze nieuwe Urgent-Appeals-pagina's!
Steun kledingarbeiders die protesteren tegen Nike!

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief! Vond je het leuk van ons te horen, en zou je graag nog meer informatie willen? Houd dan goed onze website in de gaten!

 
 
 
 
 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Schone Kleren Campagne · Nieuwezijds Voorburgwal 292 · Amsterdam, 1012 RT · Netherlands

Speech Fashion Action Septemberrebellie

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
XR NL Fashion Action
 
 
Jij en ik, wij allemaal, zijn onderdeel van een systeem van veel te veel kopen. De schade hiervan is hoog.
Zo draagt de Oeigoerse gemeenschap de lasten van onze koopzucht. Kinderen, vrouwen en mensen van andere gemarginaliseerde groepen, worden gedwongen tot moderne slavernij. Ook dieren worden uitgebuit. We vergiftigen de natuur met uitstoot, gas, chemicaliën, microplastics en afval.
XR Fashion Action daagt dit systeem van kopen-kopen-kopen uit door disruptieve acties en breisessies te organiseren en mensen de middelen te bieden zichzelf nieuwe dingen te leren. Robin Bruisje legt in deze speech haarfijn uit waarom het belangrijk is om in actie te komen.
Verzet jij je ook tegen overconsumptie en uitbuiting? Houd de pagina van https://www.facebook.com/xrnlfashionaction in de gaten en meld je aan bij Extinction Rebellion. Rebellie werkt! Zie: https://extinctionrebellion.nl
 

Nieuw op BeterMode.nl een discussieforum over mode en beauty

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Nieuw op BeterMode.nl een discussieforum over mode, de modeindustrie, mode en klimaat
Registreer jezelf bij Betermode.nl, na goedkeuring kun je volop meedoen, je kunt dan ook je eigen blog starten, advertenties plaatsen bij de rubrieksadvertenties en evenementen opgeven voor de agenda en commentaar geven bij artikelen.

Naar het registratieformulier

Marlies Dekkers : Space Odyssey slip van 5 cm | vurig rood

Space Odyssey 5 Cm Briefs Fiery Red S

Space Odyssey slip van 5 cm | vurig rood

Zet je stomende schoonheid in de schijnwerpers in deze vurige rode slip. Verbonden door een iconisch ruimteschip-geïnspireerd ornament, zijn de bandjes aan de achterkant versierd met gevarentape. De stof van dit slipje geeft je een comfortabel, luchtig gevoel en laat je huid opvallen. De zijkanten zijn 5 cm en bedekken de billen bijna volledig en gedeeltelijk de heup en de lies. Je buik is voor de helft bedekt. Kies voor dit knalrode slipje en maak je set compleet met een van de bijpassende rode bh's.

Lees meer & bestel

 

Marlies Dekkers : dame de paris push-up bh | roos met goud

 

dame de paris push-up bh | roos met goud

dame de paris push-up bh | roos met goud

Deze voorgevormde roze push up bh zorgt ervoor dat je borsten alle aandacht krijgen die ze verdienen. De sensuele bandjes sieren je borsten en omlijsten je rondingen perfect. De sprankelende gouden lurex verrijkt de bandjes. De gouden details geven deze bh een extra vrouwelijke touch. De vulling geeft je borsten extra steun, terwijl kleine kussentjes en nauw aansluitende beugels je een duizelingwekkend diep decolleté geven. Kies deze push up bh met rozen voor jou voor een onweerstaanbaar sexy decolleté.

Lees verder & bestel

items van Olivia & Kate

 

Venice Pattern Skort Orange - Set €73.99 Venice Pattern Skort Green - Set €73.99 Venice Pattern Skort Black - Set €73.99 Zebra Flare - Pants €36.99 Star Black Straight Leg - Jeans €49.99 Denim Blue - Skort €39.99 Broderie Flower White - Playsuit €63.99 Painted Smiley Denim - Jacket €62.99 Star White Straight Leg - Jeans €49.99 Golden Color Ecru - Belt €33.99 Cotton Pink One Shoulder - Top €34.99 Cotton Green One Shoulder - Top €34.99

Meer nieuwe items van Olivia & Kate

 

Over Olivia & Kate

Olivia Kate is jouw favoriete nieuwe (online) boutique! Elke week verzamelen zij de mooiste musthaves van dit moment. Ze geven onze klanten graag advies hoe je betaalbare items en verschillende stijlen met elkaar combineert.

Meer over en van Olivia & Kate

 

Mid season sales bij The Musthaves

The Musthaves mid season sales

CHAIN BAG ROZE € 45,00 € 34,50 TOP MET STREPEN ROZE WIT € 32,50 € 27,50 GEBREIDE BASIC V-TRUI LICHTROZE € 29,95 € 24,50 KNITTED SWEATER ROZE € 39,95 € 24,50

 

RUFFLE KNOPEN LONGSLEEVE GROEN € 37,50 € 32,50 STRETCH OVERSLAG TOP SMARAGD € 29,95 € 22,50 STRETCH OVERSLAG TOP SMARAGD € 29,95 € 22,50 KNITTED JURK MET POFMOUWEN SMARAGD € 42,50 € 34,50

Over the Musthaves:

Net als jou vinden ze ook bij The Musthaves de prijs van hun items erg belangrijk. Daarom bieden zij de perfecte prijs-kwaliteitverhouding aan en durven zij te zeggen 'nergens goedkoper!' Maar je zult begrijpen dat niet alleen jij blij wordt van hun prijzen, daarom vliegen de meest gewilde items letterlijk de webshop uit. Wacht dus niet te lang, want straks is het te laat!

Meer over en van The Musthaves

RUFFLE KNOPEN LONGSLEEVE GROEN € 37,50 € 32,50 STRETCH OVERSLAG TOP SMARAGD € 29,95 € 22,50 STRETCH OVERSLAG TOP SMARAGD € 29,95 € 22,50 KNITTED JURK MET POFMOUWEN SMARAGD € 42,50 € 34,50

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account