Betermode.nl: het internet-modecentrum

 

CODA Kledingruilmarkt - najaarseditie volwassenen

Event

Title:
CODA Kledingruilmarkt - najaarseditie volwassenen
When:
zo, 22. oktober 2023, 11:00 h - 16:00 h
Where:
CODA Apeldoorn - Apeldoorn, Gelderland
Category:
Kledingruil
Created by:
admin

Description

CODA organiseert op zondag 22 oktober opnieuw de CODA Kledingruilmarkt. Ruil jouw oude herfst- en winterkleding voor nieuwe items. Door kleding te ruilen, draag je bij aan een circulaire economie. Je shopt met een gesloten portemonnee én geeft kleding een tweede leven.

Programma

  • 11.00 -12.30 uur: inleveren kledingstukken in CODA Auditorium
  • 14.00 -15.30 uur`: kledingruilmarkt

Heb jij ook zo’n volle kledingkast waarvan je de helft van de stukken niet meer draagt? Neem ze mee naar de kledingruilmarkt in CODA ExperienceLab! Je shopt met een gesloten portemonnee én geeft kleding een tweede leven.

Meedoen aan de kledingruil is helemaal gratis, het enige wat je hoeft te doen is maximaal 5 items (kledingstukken, accessoires, tassen, schoenen) mee te nemen. Meld je vooraf aan voor de kledingruilmarkt via deze Eventbrite-pagina.

Spelregels

  • Kleding moet schoon, heel en niet verwassen te zijn. Kleding van redelijk tot goede kwaliteit waar een ander nog een tijd(je) plezier van kan hebben.
  • De volgende items mogen geruild worden op de markt: kleding, schoenen, sieraden en accessoires zoals mutsen, sjaals, riemen, tassen etc. Items als ondergoed, badkleding en sokken worden niet aangenomen.
  • Lever niet meer dan 5 items in, dit zorgt voor te veel sorteerwerk om de kledingruil goed te kunnen organiseren.
  • Deze editie van de kledingruilmarkt is gericht op volwassenen, de maatvoering loopt echter vanaf maat XS, dus ook voor jongeren is de kledingruilmarkt geschikt. CODA organiseert separaat edities voor kinderkleding.

Hoe werkt het?

Meedoen aan de kledingruil is helemaal gratis, het enige wat je hoeft te doen is het leveren van items. Bij binnenkomst lever je deze stukken in bij de aankomstbalie om het Auditorium van CODA (Vosselmanstraat 299).

Hier wordt alles gecontroleerd voor het toegevoegd wordt aan de markt. De kledingruil werkt met een 'knopensysteem': per ingeleverd kledingstuk ontvang je knopen waarvoor in ruil je vervolgens items uit kunt kiezen. In ruil voor het inleveren van je items, krijg je knopen:

  • 1 knoop per accessoire (sieraden, tassen, sjaals etc.)
  • 3 knopen per paar schoenen
  • 3 knopen per jas (jas, colbert etc.)
  • 2 knopen per kledingstuk (broeken, shirts, vestjes, jurken, rokken, overhemden etc.)

De items worden op de dag zelf ingeleverd, niet van tevoren om iedereen een eerlijke kans tot uitzoeken te geven. Dit kan tussen 11.00-12.30 uur. De kleding wordt vervolgens gesorteerd en opgehangen aan rekken.

Met de knopen kun je vervolgens tussen 14.00 en 15.30 uur de markt op om zelf weer mooie items uit te zoeken.

Wanneer je iets hebt gevonden hebt, ‘betaal’ je deze items met je ontvangen knopen. De kosten voor de nieuwe items zijn gelijk aan bovenstaand rijtje per soort item (1 knoop voor een accessoire, 2 voor een kledingstuk etc.).


Venue

Location:
CODA Apeldoorn
Street:
Vosselmanstraat 299
ZIP:
7311 CL
City:
Apeldoorn
State:
Gelderland
Country:
Netherlands

Registration

Max. booked / user:
1


Your Registration: