Hedendaagse mode, met de nadruk op duurzame & fairtrade mode

 

Chillax

chillax sets

Ontdek Chillax, een slow fashion merk uit Turkije dat zich richt op kleine collecties die met zorg worden vervaardigd. Bij Chillax houden ze nauwlettend in de gaten hoeveel stuks er geproduceerd moeten worden om onnodige overproductie te voorkomen. Overgebleven materialen worden upcycled tot trendy tops, shorts en scrunchies.

Eerlijke handel: De collecties worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden vervaardigd in Istanbul. De medewerkers krijgen een eerlijk loon, dat hoger is dan het vastgestelde leefbaar loon. Chillax onderhoudt tweemaal per week contact met de werkplaats en brengt ongeveer tweemaal per maand een bezoek.

Milieuvriendelijk: Chillax maakt gebruik van reststoffen stoffen. Ze geven de voorkeur aan katoen, linnen en viscose en vermijden kunststoffen zoals polyester. Voor toekomstige collecties heeft Chillax plannen om het duurzame en innovatieve materiaal Tencel te gebruiken. Omdat de items zijn gemaakt van reststoffen, draagt Chillax niet extra bij aan de chemicaliën, water- of energieverbruik die normaal gesproken gepaard gaan met de productie van materialen.

Ontdek nu de bewuste keuze voor mode bij Chillax en draag bij aan een duurzame toekomst. Verken onze unieke collecties en geniet van stijlvolle kleding met een positieve impact op mens en milieu."

Zoekmachinevriendelijke alias: chillax-duurzame-mode

Samenvattende tekst: "Chillax, het slow fashion merk uit Turkije, staat voor bewuste keuzes in mode. Met aandacht vervaardigde kleine collecties, eerlijke arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijke materialen maken Chillax uniek. Ontdek duurzame mode met stijl en draag bij aan een positieve impact op mens en milieu.

Direkt bij Chillax winkelen

Assortiment Chillax

Informatie Geen overeenkomende items gevonden