Hedendaagse mode, met de nadruk op duurzame & fairtrade mode

 

Alpa – 100 % alpaca wool

Alpa

Alpaca – vezel van de koningen

Alpacawol is een bijzondere natuurlijke vezel die de beste eigenschappen van zacht kasjmier en duurzame lamswol combineert.

Kledingstukken van alpacawol voelen luxueus zacht aan, worden alleen maar mooier door gebruik en hebben een uitstekend ademend vermogen. Ze voelen comfortabel aan en zien er toch scherp uit.

Wij gebruiken verschillende soorten alpacawol voor verschillende doeleinden. Fijne Speciale alpaca heeft de meest duurzame vezel, terwijl Baby-alpaca – verwijzend naar de fijnere kwaliteit van de vezel, niet naar het babydier – de zachtste is. Afhankelijk van de structuur en de dichtheid van het breiwerk kiezen we het meest geschikte garen om voor elk product de perfecte combinatie te vinden.

Alpaca-breisels zijn gemakkelijk te onderhouden en gaan jarenlang mee.

De alpaca's in Peru grazen grotendeels vrij en de kuddes worden verzameld om te worden geschoren. In Peru worden alpaca's met waardigheid behandeld; het is cultureel en historisch gezien een zeer gerespecteerd dier voor de Peruaanse bevolking, en alpaca's zijn duur.

In het Inca-rijk was alpacawol strikt gereserveerd voor gebruik door koningen en koninklijke families. Dat is niet verrassend – we weten dat alpacawol zachter, warmer en duurzamer is dan welke andere wol dan ook, en zijdezacht aanvoelt op de huid. Ook is het geschikt voor de meeste mensen met een wolallergie, omdat het geen lanoline bevat.

De alpacahouderij is ecologischer dan de schapen- of geitenhouderij. De zachte voeten van alpaca's veroorzaken geen erosie en ze eten gras zonder aan de wortels te trekken.

Het scheren van de alpacawol is een belangrijk onderdeel van de dierenverzorging, omdat dikke fleece ervoor zorgt dat alpaca's in de zomer oververhit raken. De meeste dieren zijn gemakkelijk te scheren, sommigen genieten er zelfs van. Alpacawol is altijd mulesing-vrij.

Assortiment Alpa

Webwinkel Alpa

 

Informatie Geen overeenkomende items gevonden