modeforum 2 topics

Dit is het modeforum Het dient als een container voor categorieën voor uw discussies/onderwerpen.
Category

Welkom 1 topic

We moedigen nieuwe forumgebruikers aan om een korte introductie over zichzelf te posten in deze forumcategorie. Leer elkaar kennen en deel je interesses.
Welkom bij het BeterModeForum
by theodoor
6 months 2 weeks ago

Ideeënbus No topics

Heeft u feedback of ideeën die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar onze site beter en gebruikersvriendelijker te maken voor onze gasten en leden.
No topics
De kledingindustrie is een van de meest vervuilende en mensonterende industrieën ter wereld. Er wordt steeds meer goedkope kleding geproduceerd, fast fashion, en van al die kleding wordt 1/3e weggegooid, versnipperd of verbrand.

Deze manier van kleding produceren is niet goed voor de aarde en voor de mensen die zware omstandigheden deze kleding maken.

Maar gelukkig heb je een keuze en kan je kiezen voor duurzame mode. Deze mode is niet alleen goed voor het het milieu maar ook voor de de mensen die het maken. Dus minder vervuiling en minder verspilling. Dat betekent ook een eerlijk loon, veilig werk en geen kinderarbeid. En bij watMooi betekent dat vooral: mooie mode met een goed verhaal.

over duurzame mode

Duurzame mode voelt beter. Je ziet er mooi uit en je laat ook zien dat jij mooi in het leven staat. En het mooie is: je maakt ook een verschil voor mensen die het kunnen gebruiken. En het leuke is dat jij een keuze hebt. Iedere keer als wat koopt heb jij de keuze om voor een merk te kiezen dat beter is voor de wereld.

vintage mode No topicsVintage is helemaal hip
Steeds meer vrouwen struinen vintagewinkels af om unieke items te vinden. Vintage is erg populair onder modemeisjes en beroemdheden.. Maar wat houdt vintage kleding precies in? Sinds wanneer wordt gedragen kleding gewaardeerd? En wat is het verschil tussen vintage items en tweedehands kleding?

Vroeger liepen mensen die het niet zo breed hadden nog met gedragen kleding, maar tegenwoordig is het een ware fashion statement. We hebben het hier echter niet over tweedehands kleding, maar over vintage items. Eigenlijk gewoon tweedehands, maar dan net wat chiquer, unieker en duurder. Maar wat is nou het exacte verschil? En waarom is vintage kleding zo ontzettend populair?

De geschiedenis van vintage mode


De vintagetrend hebben wij voornamelijk te danken aan Hollywood. Sinds actrices tijdens de Oscars met een vintage jurken op de rode loper verschenen, is het geaccepteerd. Julia Roberts nam in 1992 voor het eerst een Oscar in ontvangst in een vintage Valentino jurk. Daarna werd het langzaam populairder en nu is vintage kleding niet meer weg te denken uit het modebeeld.

Momenteel is de jaren 70 look het meest populair. Deze stijl wordt, volgens Sjoerd van de Amsterdamse vintagewinkel Zipper, nu het meest verkocht. Ook legerjasjes, jurkjes en spijkershorts zijn erg in trek onder de dames. De kledingstukken zijn zo populair, dat zelfs grote modeketens de stijl kopiëren en vintage ogende kleding ontwerpen.

Vintage markten

Door het hele land vinden met regelmaat vintagekledingmarkten plaats.
No topics

kommentaren bij artikellen No topics

There are no categories in the section!

 • Total users online: 0 Members and 683 Guests Online
 • Total Messages: 2
 • Total Sections: 2
 • Today Open: 0
 • Today Total Answer: 0
 • Total Subjects: 2
 • Total Categories: 4
 • Yesterday Open: 0
 • Yesterday Total Answer: 0
 • Total Users: 2
 • Latest Member: martine
Time to create page: 0.089 seconds
Powered by Kunena Forum