Vintage kleding is mode van vroeger.

Vintage kleding heeft met het verleden te maken het is mode van vroeger.

Een mooi misverstand, Armand, de oudste hippie van Nederland. Bekend van het lied 'Ben ik te min' was te gast bij Eva Jinek Daar kwam ook zijn kleding ter sprake. Waar koop je die? Ach gewoon tweedehands op de rommelmarkt! Eva Jinek ah vintage dus. Vintage nee hoor gewoon in een kringloopwinkel echt niet in zo'n yuppenzaak.

Vintage is helemaal hip

Steeds meer vrouwen struinen vintagewinkels af om unieke items te vinden. Het is erg populair onder modemeisjes en beroemdheden.. Maar wat houdt vintage kleding precies in? Sinds wanneer wordt gedragen kleding gewaardeerd? En wat is het verschil tussen vintage items en tweedehands kleding?

Vroeger liepen mensen die het niet zo breed hadden nog met gedragen kleding, maar tegenwoordig is het een ware fashion statement. We hebben het hier echter niet over tweedehands kleding, maar over vintage items. Eigenlijk gewoon tweedehands, maar dan net wat chiquer, unieker en duurder. Maar wat is nou het exacte verschil? En waarom is vintage kleding zo ontzettend populair?

De geschiedenis van vintage mode


De vintagetrend hebben wij voornamelijk te danken aan Hollywood. Sinds actrices tijdens de Oscars met een vintage jurken op de rode loper verschenen, is het geaccepteerd. Julia Roberts nam in 1992 voor het eerst een Oscar in ontvangst in een vintage Valentino jurk. Daarna werd het langzaam populairder en nu is vintage kleding niet meer weg te denken uit het modebeeld.

Momenteel is de jaren 70 look het populairst. Deze stijl wordt, volgens Sjoerd van de Amsterdamse vintagewinkel Zipper, nu het meest verkocht. Ook legerjasjes, jurkjes en spijkershorts zijn erg in trek onder de dames. De kledingstukken zijn zo populair, dat zelfs grote modeketens de stijl kopiëren en vintage ogende kleding ontwerpen.

Het vintage assortiment op betermode

Vintage markten

Door het hele land vinden met regelmaat vintagekledingmarkten plaats.

Een overzicht van de komende vintagekledingmarkten.

 • vintageglossy

  logo vintagenl

 • vintagechick

  Vintagechick Logo2Bij ons vind je alles op het gebied van Vintage & Retro kleding en fashion, winkels, sites, fora, evenementen enzovoort.

 • The Vintage Rebel

  rebel

  De Vintage Kilo Sale by The Vintage Rebel is in 2013 gestart met de Vintage Kilo Sales, een event voor alle vintage en modeliefhebbers!
  Owner: Heidi Vergeer
  - Voordelige A-kwaliteit vintage kleding -

   

 • Sussies Nijmegen

  sussies1.jpgWelkom bij Sussies! Al meer dan 10 jaar geleden zijn we van start gegaan met onze winkel in Utrecht en 3 jaar geleden is er een tweede locatie bijgekomen in Nijmegen. Bij ons kan je terecht voor vintage kleding voor zowel mannen als vrouwen. Van jaren 70 jurkjes, cowboyboots en Japanse kimono’s tot tijdloze veterlaarsjes, hippe regenjassen en geprinte 80's blouses. We vinden het leuk om met je mee te denken als je op zoek bent naar iets specifieks of als je behoefte hebt aan styling advies. En omdat je bij ons binnen 8 dagen kan ruilen is een miskoop bijna niet mogelijk!

 • Sophie Sweet Vintage

  sophie

 • Retro Sonja Fashion Blog; retro geïnspireerde fashion blogger uit Amsterdam.

  Ik ben begonnen met bloggen, omdat ik gek ben op mode en het me heel leuk leek om dit te delen met anderen. Ik zou mijn stijl omschrijven als ‘vrouwelijk en retro, met een moderne twist’. Wat ik leuk vind aanmode is, dat je kan kiezen om je humeur je outfit te laten beïnvloeden, maar je kan ook je outfit je humeur laten beïnvloeden! Ik heb echt het idee dat ik heel veel geleerd heb van mijn blog en dat mijn stijl er ook door verbetert. Ook vind ik het superleuk om reacties te krijgen van mijn lezers en volgers! Ik fotografeer met mijn Canon 700D camera. Voor mijn outfit foto’s gebruik ik mijn 50mm f/1.8 lens en ik gebruik ook weleens mijn 18-55mm lens.

 • Retro mode & vintage kleding

  Vintagechick Logo2

 • Nederlandstalige online platform voor liefhebbers van alles dat vintage is of ademt.

  logo-vintagenl (1).png

Opname in de Betermode Modegids d.m.v. een #Linkruil

Betermode het modekruispunt op internet met veel aandacht voor plusmode, duurzame mode, mode-evenementen kledingruil, aanbiedingen en verzorgingsprodukten. 
Onderdeel van Betermode is de modegids. Op voorwaarde dat je een tegenlink plaatst kun je  hier je eigen site of winkel laten vermelden. Vul het formulier in. Na goedkeuring is je vermelding geregeld. 
Modegids
linkruilformulier
omschrijving tegenlink: Betermode het modekruispunt op internet
kontakt 

winkelbeter evementen

Winkelbeter en betermode op facebook