Grote maten mode

modemagazine

Kerst | kledingruil Geen idee wat je aan moet trekken deze decembermaand? Deel je dress!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Speciale feestmaand-actie

Geen idee wat je aan moet trekken deze decembermaand? Deel je dress! Heb jij een leuk jurkje in de kast hangen waar je zelf op uitgekeken bent? Lever de jurk in bij LENA, in ruil voor deze jurk leen jij weer een jurkje van een ander. Zorg dat je geleende jurk uiterlijk 9 januari 2016 terug is: netjes gewassen volgens de wasvoorschriften. Op 11 januari 2016 kan je vervolgens je eigen jurk weer ophalen.

deel je dress

LENA de fashion library 

Westerstraat 174H

1015 MP Amsterdam

020 – 78 91 781

Spelregels voor Deel Je Dress!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Hi!
Heb je al mee gedaan met de Deel Je Dress actie?
Hier nog eens alle spelregels ;)
Het is heel simpel:
 1. Lever 1 mooie jurk in bij LENA, die je zelf niet meer draagt, maar waar jij iemand anders blij mee wilt maken.
 2. Leen een jurk uit het ‘DEEL JE DRESS’ rek zodat jij er dit jaar fabuleus uitziet in de feestelijke decembermaand!
 3. Zorg dat je geleende jurk uiterlijk maandag 8 januari weer terug is, netjes gewassen volgens de voorschriften, zodat we hem aan de rechtmatige eigenaar kunnen teruggeven.
 4. Kom je ingebrachte jurk vanaf zaterdag 13 januari weer bij ons ophalen.
We hebben een aantal spelregels opgesteld om het ruil spektakel voor iedereen zo leuk en soepel mogelijk te laten verlopen:
 • De jurk die je inbrengt moet schoon en gestreken zijn & zonder beschadigingen, en jurk moet binnen de LENA stijl passen.
 • De librarians van LENA beoordelen jouw jurk. Voldoet hij niet aan de voorwaarden kun je niet deelnemen aan de ‘DEEL JE DRESS’ actie, althans niet met deze jurk.
 • Je mag met meerdere jurken meedoen. Per jurk die je inbrengt mag je 1 andere jurk uit het ‘DEEL JE DRESS’ rek kiezen om te lenen.
 • De ‘DEEL JE DRESS’ actie is gebaseerd op het lenen van jurken. Wil je een jurk graag hebben, dan vind je de verkoopprijs op het blauwe LENA kaartje.
 • Wij bepalen de verkoopprijs. Jij krijgt 50% van de verkoopprijs als iemand je jurk koopt. Yes, kun je er ook nog wat mee verdienen!
 • Je kan alleen ruilen tegen de jurken met het LENA ‘DEEL JE DRESS’ label. Dit is een extra roze label wat je vind naast het blauwe LENA prijskaartje.
 • Geen fast fashion. Dus geen H&M, Zara, Mango etc.
 • Wij dragen het risico voor de LENA jurken die wij delen tijdens de ‘DEEL JE DRESS’ actie, jij draagt dat risico voor jouw ingebrachte jurk. Denk hierbij aan kleine beschadigingen of vlekjes.
 • Breng jij je geleende jurk onherstelbaar retour dan dien je de verkoopprijs te vergoeden. Komt jouw ingebrachte jurk onherstelbaar retour? Dan is hij in feite dus verkocht en krijg je 50% van de opbrengst.
 • Deel een foto van je geleende outfit via instagram met hashtag #deeljedress en tag LENA_library!
 • Alle jurken dienen uiterlijk 8 januari bij LENA terug te zijn.

  Yay! En dan wensen wij jou fijne feestdagen en een gelukkig nieuwsjaar! 💖
 
 

Pop-up sweatshop Den Haag was een groot succes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Samen met Mama Cash opende Schone Kleren in mei 2017 een pop-up sweatshop midden in de grootste winkelstraat van Den Haag om misstanden in de kledingindustrie zichtbaar te maken. Een week lang namen vrijwilligers, politici en bekende Nederlanders plaats achter naaimachines en werd het winkelend publiek geïnformeerd. Wil je meer lezen klik dan hier.                       

Fabrieksexplosie in Bangladesh toont noodzaak aan tot inspecties van boilers!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Op maandag 3 juli kwamen tenminste 10 kledingarbeiders om en raakten tientallen gewond als gevolg van een boiler explosie in de Multifabs Ltd. fabriek in Bangladesh. De explosie toont het gevaar aan van slecht onderhouden en ongecontroleerde boilers in de kledingindustrie.  Lees meer

winkelbeter evementen

Winkelbeter en betermode op facebook