Grote maten mode

engel naturHet Duitse merk Engel Natur is opgericht in de jaren 60 Sinds 1982 werken ze met biologische katoen en hebben ze zich gespecialiseerd in goed passende natuurlijke lingerie.
Alle kleurstoffen die Engel Natur gebruikt in hun kleding en lingerie zijn vrij van zware metalen en altijd vrij van schadelijke AZO-kleurstoffen; er wordt géén chemische afwerking toegepast. Hier worden wij erg blij van want als je lingerie draagt dat zo dicht op je huid zit, is het fijn als er geen schadelijke stoffen in zitten.
De wol die door Engel Natur wordt gebruikt in hun biologische kleding is afkomstig uit gecertificeerde biologische schapenbedrijven in Argentinië. De wol uit Argentinië is niet alleen van een schitterende kwaliteit maar is ook diervriendelijk. De dieronvriendelijke methode "mulesing" is in de biologische schapenteelt niet toegestaan. Mulesing is het wegsnijden van huid rond het achterwerk van een schaap. Dit gebeurt vaak zonder verdoving. De verwijderde huid zal minder snel vliegen trekken omdat er geen urine en ontlasting aan blijft hangen. Mulesing wordt vaak tegelijkertijd gedaan met het afknippen van de staarten en castratie, wat ook zonder verdoving gebeurt. Mulesing wordt vooral in Australië veel toegepast
Tijdens het productie proces vindt Engel Natur het belangrijk dat alles was ze gebruiken biologisch afbreekbaar is. Want ze willen de aarde niet vervuilen. De metalen onderdelen in de kelding van Engel Natur zoals de ritsen en drukkers zijn vrij van nikkel.
Tijdens het transport rijden de vrachtwagens de korste routes naar naar de leverancier en zijn de arbeidsomstandigheden in hun eigen fabrieken uitstekend.

Assortiment

Naar Engel Natur bij WatMooi

winkelbeter evementen

Winkelbeter en betermode op facebook